Societat

AVM3J: “L'accident del metro és una història dels fracassos del PP i dels èxits de la ciutadania”

La presidenta de l'associació, Beatriz Garrote, intervé en el ple de les Corts que ha reobert les investigacions i acusa els populars de “demagogs cruels”

Insta els diputats a complir amb les seues responsabilitats en aquesta nova etapa

La presidenta de l'Associació de les Víctimes de Metro de València (AVM3J), Beatriz Garrote, ha expressat aquest divendres, en una intervenció en les Corts en el novè aniversari de la tragèdia, que “la història de l'accident del metro és una història de fracassos i d'èxits”, dels fracassos dels successius governs del PP per una “gestió opaca”, als qui ha arribat a acusar de comportar-se com a “demagogs cruels”, però també, ha recalcat, dels “èxits d'una ciutadania que s'han mantingut en peus” en “la defensa dels seus drets”.

Garrote ha intervingut en les Corts al final d'una sessió plenària en la qual s'ha aprovat la creació d'una comissió d'investigació d'aquest accident que va provocar la mort 43 persones i va causar 47 ferits a València i que aquesta vesprada, en el novè aniversari, se celebrarà l'última de les concentracions que s'han convocat cada dia 3 de mes des d'aleshores.

El nou president de les Corts, Enric Morera, ha demanat als diputats que escoltaren Garrote i s'ha mostrat “molt orgullós” que poguera expressar-se en el parlament valencià. Per la seua banda, els diputats del PP han romàs asseguts en els seus escons durant la seua intervenció encara que han sigut els únics que no han aplaudit l'exposició de la presidenta de l'AVM3J.

Opaca i deshonesta

Garrote, en la seua al·locució, ha explicat que la història d'aquest accident de metro és la història del “fracàs de la direcció de Metrovalencia per no garantir la seguretat dels seus propis treballadors ni dels seus viatgers; el fracàs del govern valencià fent una gestió opaca i deshonesta de l'accident en la qual els afectats sentíem com se'ns ocultava la informació; del fracàs de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps negant-se a rebre a les víctimes, i del fracàs del govern quan ni tan sols va ser capaç d'engegar les mesures que es van aprovar en la comissió parlamentària de 2006 per a millorar la seguretat”. Així mateix, li ha assenyalat a Alberto Fabra, expresident de la Generalitat, que “també va fracassar quan ens va rebre per a no escoltar-nos i limitar-se a llegir unes contestacions escrites per avançat”, igual que ha fracassat, li ha etzibat, “el seu govern donant més veracitat a la direcció de FGV, imputats per prevaricació o per falta de mesures en l'accident, que a la documentació que demostra que estan mentint”. “I –ha afegit– han tornat a fracassar hui en l'oposició repetint les mateixes consignes que han repetit durant aquests nou anys quan han eixit a la llum moltes informacions que desmunten aquesta versió”. “S'han comportat com a demagogs cruels perquè ens demanen perdó en el vessant humà però, és molt difícil sentir aquesta solidaritat quan no hi ha darrere una resposta institucional”, ha lamentat visiblement emocionada.

Fermesa ciutadana

No obstant això, ha assenyalat que és la història “del seu fracàs”, però “és també la història del nostre èxit”. Així, ha relatat que aquests nou anys han sigut la història de “l'èxit d'uns ciutadans que s'han mantingut ferms, constants, en peu fins a aconseguir que es respecten drets i que es posen els fonaments necessaris perquè ningú torne a passar pel mateix”. Garrote ha ressaltat que es tracta d'un “èxit aconseguit i compartit” amb la resta de grups parlamentaris, dins de la sala, PSPV, Compromís i Podem, però també d'EU i d'UPyD que els han acompanyat a dalt en l'hemicicle en els seients reservats per al públic convidat. “Gràcies per haver-se sumat a les nostres demandes”, els ha assenyalat. Finalment, ha esgrimit que els afectats pel metro assumeixen el seu paper i que han treballat per “construir una societat en la qual es respecten els drets de les víctimes sentint que ho hem aconseguit”.

“Nosaltres assumim el nostre paper, ara els toca a vostès seguir treballant pel bé de la ciutadania”, ha confiat Garrote qui no obstant açò ha expressat que “no sap quants de vostès –ha indicat als diputats– m'estan escoltant realment i entenen el que els diem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.