Societat

La Universitat de Barcelona és de les 200 millors del món

La UB és l'única universitat de l'Estat espanyol que està situada a la part més alta del “rànquing Xangai”

La UAB i la UPF se situen entre les posicions 201 i 300, i la UPC està entre la 401 i la 500

La Universitat de Barcelona (UB), la catalana amb el nombre més alt d'estudiants, està entre les 200 millors universitats del món, segons va comunicar ahir l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a “rànquing Xangai”. De fet, és el segon any consecutiu que la UB es col·loca entre les 200 amb més prestigi i bons resultats. Concretament, se situa entre la posició 151 i 200 i és l'única de tot l'Estat que hi ha en aquest segment de la classificació.

Una vegada més, el rànquing mundial d'universitats el lideren les nord-americanes: les primeres posicions són per a Hardvard, Stanford, l'Institut Tecnològic de Massachusetts i Califòrnia Berkley. La primera universitat europea és Cambridge, que aquesta vegada ocupa el cinquè lloc.

En total, l'Estat espanyol té 13 centres entre les 500 universitats de tot el món més ben considerades. Pel que fa a les catalanes, tant la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com la Universitat Pompeu Fabra (UPF) estan situades en el tram entre les posicions 201 i 300, mentre que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) està en el segment entre la 401 i la 500.

Sistema de classificació

L'Academic Ranking of World Universities fa la selecció dels millors centres universitaris a través de l'anàlisi d'indicadors com el nombre de premis rellevants (Nobel, medalla Fields) que han obtingut alumnat i professorat; els investigadors més citats en 21 àrees de recerca i els articles publicats a Nature o Science. També es tenen en compte en la metodologia de classificació els articles registrats al Science Citation Index-Expanded (SCIE) i al Social Science Citation Index (SSCI), així com l'eficiència acadèmica segons la dimensió de la institució.

En el cas de la UB destaca, a més, que es manté entre els 75 millors centres del món en l'àmbit de la Medicina, i entre les 200 primeres en Ciències i Ciències de la Vida.

LA XIFRA

4
universitat catalanes
estan entre les 500 millors del món segons el “rànquing Xangai”: la UB, la UAB, la UPF i la UPC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.