Societat

Primera presidenta en 70 anys a les confraries de Girona

Rosa Domingo va ser escollida per encapçalar la junta i es converteix en la primera dona que presideix la junta

Es plantegen canviar mínimament el recorregut i afegir-hi més música

La Junta de Confraries de Girona la presideix per primer cop en setanta anys d'història una dona. Dues candidatures es van presentar per a la renovació de l'executiva de la junta de confraries i en les eleccions es va escollir Rosa Domingo com a nova presidenta en substitució de Miquel Izquierdo; Domingo es convertia així en la primera dona que presideix una entitat que es va crear l'any 1946.

Domingo feia molts anys que estava vinculada al món de les confraries de Girona, primer per una qüestió familiar, ja que el seu pare era confrare del Sant Sepulcre, i des de fa uns anys havia entrat a formar part la confraria del Sant Sepulcre, fet que li va suposar l'entrada a la junta de confraries, requisit necessari per aspirar a la presidència d'aquesta entitat.

Domingo treu importància al fet que sigui una dona la presidenta, per bé que admet que “és una mostra d'obertura als nous temps”. També afirma que “l'important són les ganes de treballar per l'entitat, més enllà de si és una dona o un home”.

Canvis a la processó

La renovació de la presidència de la junta de confraries podria comportar canvis ja per a la Setmana Santa vinent. Domingo avança la voluntat “d'introduir petits canvis en el recorregut que permetin fer un traçat més continuat”. La junta de confraries ja ha parlat amb el consistori per introduir aquests canvis i està pendent de poder-ne parlar amb l'àrea de mobilitat per fer-los efectius i que s'incorporin ja a la processó del 2016. L'objectiu dels canvis que es volen introduir “és garantir un ritme més constant”: “Cal analitzar on retallem el recorregut i on l'allarguem.” Una altra de les novetats és la voluntat de la nova junta d'incorporar més música a la multitudinària processó de Setmana Santa. Domingo, professora de música, pretén afegir-hi música sacra amb instruments catalans i s'estudiarà com s'incorporaria a la processó.

LA DATA

1946
És l'any
en què es va constituir la Junta de Confraries de Girona, per tant, l'any que ve celebraran 70 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.