Societat

L'Agrupació de Confraries de Tortosa crea una col·lecció de puzles

N'hi ha un de cadascun dels onze passos i l'objectiu és divulgar la tradició entre els més menuts

Se celebren 210 anys de la processó de la Passió

L'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa ha editat una col·lecció de puzles amb l'objectiu de divulgar la tradició entre els més menuts. Així, s'ha elaborat un puzle, de 50 peces, de cadascun dels onze passos que desfilen a la processó del diumenge de Rams a un cost de 10 euros. També hi ha l'opció d'adquirir tota la col·lecció amb un estoig de luxe (de fusta) per un preu de 145 euros.

La col·lecció de trencaclosques és una de les novetats de la Setmana Santa d'enguany, que celebra diversos aniversaris. Així, es commemoren 210 anys de la processó de la Passió (la que té lloc el diumenge de Rams), 20 anys de la processó del Silenci, així com també 20 anys de la creació del grup de tambors de la confraria de la Puríssima Sang i de la confraria de Santa Clara. Per primera vegada, el pregó de Setmana Santa s'ha encarregat a una dona, Mònica Ripoll, presidenta de la Cort d'Honor de la Mare de Déu de la Cinta i es farà el dissabte 19 de març al saló de plens de l'ajuntament. L'endemà, tindrà lloc la processó de la Passió, la més multitudinària que s'organitza a les Terres de l'Ebre. “Unes 1.500 vestes desfilaran en la processó del diumenge de Rams”, ha explicat el portaveu de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Josep Baubí. Durant tot el dia, els passos s'exhibiran a la plaça de la Cinta i, per commemorar els 210è aniversari d'aquesta processó, el recorregut acabarà a la porta de l'antiga església dels Dolors, origen de la processó el 1806. A més de les processons, el programa inclou conferències i concerts.

LA FRASE

Esperem atreure turistes a les processons de Setmana Santa de Tortosa
Cinta Fontanet
PRESIDENTA DE L'AGRUPACIÓ DE CONFRARIES DE TORTOSA

LA XIFRA

1.500
vestes
desfilaran el diumenge de Rams a Tortosa en la processó de la Passió. La sortida serà a les 8 del vespre.

Vetlla al Crist de la Puríssima el dijous sant

La processó del Silenci, que enguany celebra el vintè aniversari, acabarà amb la vetlla de l'original del Sant Crist de la Puríssima, obra de fra Humile de Petràlia (1636). Habitualment, en la processó desfila una còpia dels germans Aleixendri (1954). “Volem potenciar l'entrada del Crist de la Puríssima; genera molta devoció”, ha dit la presidenta de l'Agrupació, Cinta Fontanet. La vetlla s'allargarà fins divendres a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia