Societat

La patronal nord-catalana fa campanya per 'Pyrénées Méditerranée'

Els organismes empresarials més importants de la Catalunya Nord pressionen els caps d'empresa

Aquesta denominació geogràfica també és la preferida del batlle de Perpinyà

Els partidaris nord-catalans de la denominació geogràfica Pyrénées Méditerranée per a la macro-regió amb capital a Tolosa del Llenguadoc s'estan mobilitzant al voltant de les principals organitzacions patronals. Després que les denominacions Occitanie-Catalogne (descartada pels experts nomenats pel Consell Regional) i Occitanie-Pays Catalan acaparessin l'actualitat les darreres setmanes, ara tots els caps d'empresa de Catalunya Nord han rebut una carta on se'ls demana que es comprometin per la denominació Pyrénées Méditerranée defensada, entre altres, pel batlle de Perpinyà Jean-Marc Pujol.

La carta, adreçada també a tots els responsables d'activitats econòmiques, més enllà de les empresarials, pot interpretar-se com una mesura de pressió, ja que va signada pels principals responsables de l'economia nord-catalana.

Encapçala les signatures Laurent Gauze, en nom de la Comunitat Urbana Perpinyà Mediterrània de la que és vicepresident i que dirigeix el batlle de la capital nord-catalana. Gauze és també president-director de l'Agence de développement économique PMI. Amb ell signa també Alexis Melidonis president de la patronal UPE 66 (Union pour l'Entrepise) i, sobretot, Jean-Pierre Navarro president de la CCI (Cambra de Comerç i Indústria) de la Catalunya Nord.

En la carta es dona per suposat que es pot comptar “amb la vostra implicació” i s'explica que “puix que estem posicionats geoestratègicament entre mar i muntanya, la proposició Pyrénées Méditerranée ens sembla la més representativa”. Segons els tres responsables patronals “aquest nom permetria identificar fàcilment el nostre territori a nivell nacional i internacional.” Finalment, insisteixen en “la necessitat de mobilitzar-nos junts per defensar aquesta idea” sense contemplar que hi pugui haver empresaris que defensin altres opcions pel nom de la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia