Societat

Mémora simplifica les tarifes dels enterraments

L'empresa crea quatre paquets amb preus tancats per donar resposta a la petició de més transparència

L'empresa de serveis funeraris Mémora, que opera a diversos municipis de les comarques de Girona, ha introduït els paquets amb preus tancats per als enterraments. Després que la setmana passada ho fes l'Ajuntament de Girona, ahir ho va anunciar el de Banyoles, però l'empresa ha puntualitzat que ho està aplicant a tot arreu on presta servei.

A partir d'ara, a banda del sistema tradicional de triar materials i prestacions del catàleg, els usuaris podran escollir entre quatre paquets, d'entre 1.920 i 4.352 euros (IVA inclòs). Els quatre tipus d'enterrament són el “social” (1.920 euros, IVA inclòs), el “bàsic” (2.564), el “complet” (3.926) i el “complet amb el sistema d'incineració” (4.352).

“Ho fem perquè es tingui més clar quant costarà, perquè tot sigui més transparent i senzill per a l'usuari”, va explicar ahir el director territorial de Mémora a Girona, Xavier Poch. La innovació s'ha decidit, segons hi va afegir, després de mantenir diverses reunions per parlar d'aquesta qüestió amb representants d'ajuntaments (com el de Banyoles) i el Síndic de Greuges.

En el cas de Banyoles, la novetat la va anunciar ahir l'alcalde, Miquel Noguer. L'objectiu, va assenyalar, és facilitar que es triï bé en uns moments delicats. En aquesta ciutat, l'oposició va queixar-se del preu dels enterraments en el ple del març, amb motiu de l'aprovació inicial de l'ordenança que, en compliment de les lleis europees, obre la porta a una major competència en els serveis funeraris. L'any passat hi va haver 191 enterraments a Banyoles. De mitjana, van costar 4.150 euros, sense comptar els complements. Tres enterraments van ser de beneficència, és a dir, o bé ningú es va fer càrrec de les despulles o bé la família no tenia recursos.

LES XIFRES

4.150
euros,
de mitjana, van costar cadascun dels 191 enterraments que l'any passat es van fer a Banyoles.
1.920
euros
, IVA inclòs, és el preu del paquet més senzill que ara ofereix Mémora.

“No he tingut excessives queixes”

En el ple del mes de març, en què es va actualitzar l'ordenança dels serveis funeraris, l'alcalde de Banyoles va rebutjar les queixes de l'oposició relatives als preus dels enterraments. Ahir, en canvi, Miquel Noguer va admetre que era un tema que preocupava els ciutadans, però tot i així va assegurar que no havia tingut “excessives queixes” sobre aquesta qüestió. “I cap sobre la qualitat del servei”, va deixar clar.

En aquella mateixa sessió plenària, els tres grups de l'oposició van coincidir a demanar la municipalització dels serveis funeraris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós