Societat

Un municipi amb 19 nuclis urbans

Piera és un municipi molt singular. A més de la gran extensió del seu terme, té la peculiaritat d'estar format per fins a 19 nuclis de població, un fet que fa que sigui “difícil de governar”, en paraules del mateix alcalde. I és que cada un d'aquests barris presenta problemàtiques concretes que cal resoldre per separat. Però també hi ha uns objectius mínims que s'ha marcat l'equip de govern i que són garantir els serveis bàsics de llum, aigua, escombraries i internet a tots els nuclis. De fet, una de les prioritats és acabar el clavegueram en tots els barris. Una altra és la creació de vies verdes que millorin la comunicació entre urbanitzacions a peu o bicicleta –potenciant, a la vegada, l'entorn natural– i també millorar el transport públic amb l'objectiu de centralitzar serveis al nucli principal del municipi.


Millorar els serveis i les comunicacions als barris és un treball difícil que implica una participació dels veïns. Per exemple, en la instal·lació del clavegueram s'hauran de fer càrrec d'una part important de les despeses. Un altre problema és el del transport escolar. L'octubre passat es va crear una plataforma per demanar la gratuïtat de l'autobús per als estudiants, cosa que depèn del Consell Comarcal. L'Ajuntament va ampliar les subvencions, però, com que els alumnes es desplacen dins el mateix municipi, no hi ha cap obligatorietat legal de fer gratuït el servei. Això genera una situació tan paradoxal com que els joves dels Hostalets de Pierola, a un quilòmetre del centre de Piera però fora del terme municipal, no paguen l'autobús, mentre que els de barris situats a deu quilòmetres del centre sí que ho han de fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia