Societat

Salut

Salut vol introduir millores en l'atenció als transsexuals

S'estudia reduir la llista d'espera de l'operació de reassignació de sexe

La plataforma Trans, al síndic

La plataforma que aglutina les sis principals associacions de persones transsexuals i transgènere manté la seva pugna per assolir un nou model de salut a Catalunya que respecti la diversitat de gènere.

Responsables del Departament de Salut es van reunir, dilluns passat, amb integrants de les entitats per consensuar canvis perquè no siguin objecte de més discriminació en cap servei de la salut pública. Fonts del departament van assegurar ahir que s'estan estudiant millores, seguint les peticions d'aquestes persones. També es planteja revisar i reduir la llista d'espera de les operacions de reassignació de sexe, que es realitzen des de la Unitat d'Identitat de Gènere de l'hospital Clínic (UIG), de la qual el col·lectiu denuncia que “no respecta l'autonomia ni la llibertat de molts individus per prendre decisions sobre la seva pròpia salut”.

Precisament ahir, membres de Generem!, Acathi- Migrants LGTBI, ATC, Chrysallis Catalunya, En Femme, Joves Trans de Barcelona i activistes, juntament amb l'advocada Laia Serra, van presentar una queixa al Síndic de Greuges per discriminació i vulneració de drets fonamentals, a més del nou model de salut trans, que ja van registrar al Parlament. Reivindiquen que no se les tracti com una patologia, tal com recull la pionera llei catalana 11/2014, per garantir els drets LGBTI.

LA XIFRA

40
testimonis
de maltractaments en serveis de salut, com ara la unitat de l'hospital Clínic, s'han presenta al síndic.

Catalunya reclama canviar la llei per als menors

La comissió d'Afers Institucionals del Parlament va aprovar ahir per unanimitat —amb l'única abstenció del PP en un dels punts— reclamar la modificació de la llei estatal per permetre el canvi de nom i la rectificació del sexe registral als menors transsexuals. La proposta, presentada pel grup de Junts pel Sí, reclama “modificar la llei estatal 3/2007, reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones” per garantir aquests canvis sol·licitats, especialment per Chrysallis Catalunya. Actualment, aquesta llei no inclou els menors, però algunes resolucions han possibilitat el seu canvi de nom. El Parlament també demana eliminar els requisits del diagnòstic de disfòria de gènere i dels dos anys de tractament hormonal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia