Urbanisme

La reforma del mercat de Calella es completa fent-lo entrar en l'eix comercial

Les obres d'adequació de l'entorn de l'edifici el faran més visible i donaran prioritat al vianant

La plaça del Rei i l'inici del carrer Sant Joan, a un sol nivell

L'impuls al mercat municipal de Calella que l'any passat va significar una completa remodelació interior, amb una inversió de 400.000 euros, tindrà una segona part. Un cop enllestida la modernització i la funcionalitat de l'històric edifici obra de Jeroni Martorell, ara és el torn de l'espai que l'envolta. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), va avançar per Ràdio Calella que a principis del 2016 tirarà endavant el projecte per donar visibilitat al mercat i incloure'l en l'eix comercial format pels carrers Sant Joan, on es troba el mercat, i Església. En aquest sentit, la prioritat dels vianants estarà garantida reduint al màxim l'espai destinat a l'accés dels vehicles al pàrquing i fent d'un sol nivell la plaça del Rei i l'inici del carrer Sant Joan. “Es traslladarà a l'aparcament del davant la zona de càrrega i descàrrega que ara ocupa l'entrada principal del mercat i s'hi instal·laran jardineres i altres elements urbans per embellir l'entorn”, va destacar l'alcaldessa. L'objectiu d'aquesta actuació és facilitar que la gent que accedeix a l'eix comercial de Calella des del pàrquing del carrer Sant Joan inclogui el mercat en l'àmplia oferta d'establiments de la zona. Les obres preveuen reduir al màxim la vorera de l'N-II no transitable per evitar el pas de les persones i, alhora, ampliar el carril de la carretera, que en aquest punt és més estret, perquè els vehicles puguin circular-hi millor. El projecte, pressupostat en uns 100.000 euros, també preveu recol·locar la font de la plaça del Rei uns metres més enrere per donar més amplitud a l'espai de passeig i renovar de la xarxa d'aigua i de sanejament de l'entorn remodelat.

L'alcaldessa va destacar la feina feta en l'últim mandat per impulsar el mercat municipal, que passava un moment difícil, i, tot i que encara hi ha parades sense assignar, Candini confia que aviat estaran totes ocupades.

LA XIFRA

100.000
euros
és el pressupost del projecte de remodelació de l'entorn del mercat municipal que s'ha d'executar el 2016.

L'Associació de Comerciants rep 9.000 euros

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) va fer entrega aquesta setmana a l'Ajuntament de Calella de 9.000 euros per a la dinamització del centre comercial a cel obert de Calella, gestionat per l'Associació Calella Centre Comercial. El pla d'actuació preveu accions com ara la creació d'un web de promoció comercial, diferents campanyes temàtiques i accions d'animació al carrer per fomentar les vendes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia