la contra

El Cavatast del 12 d'octubre

La Mostra de Caves i Gastronomia de Sant Sadurní canvia de dates per aprofitar el dia festiu

Fent honor al nom. Els promotors del Cavatast van presentar ahir la mostra de la millor manera, servint a tots els presents un copa de cava abans fins i tot de començar a presentar les novetats d'enguany. El brindis es va fer també abans, en honor del sector. Dels fidels no n'hi falta ni un.


Quan es presenten oportunitats de negoci no es poden desaprofitar, i menys si aquestes apareixen en èpoques de crisi. Aquesta és la màxima que ha aplicat aquest any el Patronat de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia, per decidir el canvi de dates del Cavatast, que per tradició s'hauria d'haver celebrat aquest proper cap de setmana. El fet que, enguany, el 12 d'octubre caigui en dilluns i el context de crisi convidi a no utilitzar el pont per fer sortides com cada any, ha estat vist com una oportunitat per als organitzadors de la tretzena Mostra de Caves i Gastronomia de la capital del cava. Per això la mostra se celebrarà enguany del 10 al 12 d'octubre, és a dir, s'inaugurarà un dissabte en comptes d'un divendres i tancarà portes el dia de la Mare de Déu del Pilar o de la Hispanitat. El canvi de dates «no s'ha d'entendre com a precedent», deia ahir el coordinador del Cavatast i tècnic del Patronat de Turisme, Joan Capellades. El tècnic recordava que en tretze any només s'ha canviat de dates «dues vegades» –aquesta i en l'edició del 1998– i explicava, en un exercici de transparència, que «no tothom hi ha estat d'acord». Capellades afegia que l'organització espera que els resultats avalin el canvi de dates d'aquest any. La regidora de Comerç i Turisme, Esther Parellada, el tècnic i els responsables de les oficines de Sant Sadurní d'Anoia de Caixa Penedès –els patrocinadors–, anunciaven ahir la programació d'actes i el canvi de dates. Parellada deixava clar, però: «El Patronat de Turisme no persegueix que hi hagi més gent. El que ens capfica és la millora de la qualitat i que la gent vingui a degustar els nostres productes», deia.

La premissa amb què comença aquest article és el que també han aplicat les empreses que participen cada any en la mostra. Enguany es repeteix el mateix nombre d'empreses del sector del cava, 34 –hi ha hagut dues baixes però també dues altes– i s'hi afegeix un altre restaurant de la vila. El trenet del cava, les cercaviles a l'entorn del Cavatast, la mostra de plaques de cava, les visites guiades pel municipi que es van estrenar l'any passat, les activitats a la sala de tast amb explicació dels maridatges de foie, xocolata i ostres, i les activitats infantils seran les propostes que ompliran de contingut la mostra que enguany vol reforçar la idea de la trobada com un dels aparadors de l'activitat de la restauració. Per això el cartell mostra un tap de cava amb un punxó de tapes, i per això l'organització ha buscat un cuiner, el mediàtic Ismael Prados, per tallar la cinta inaugural i fer de reclam en les primeres hores de la mostra. Tots els elements busquen el mateix, augmentar la repercussió del Cavatast i, de manera indirecta, aconseguir un impacte real sobre l'activitat econòmica del municipi. I com que el sector infantil era el que més coixejava, els organitzadors han contractat una companyia teatral per a infants per escenificar El Bernat al Cavatast, una proposta que atraurà els petits mentre els grans degusten el cava i la gastronomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.