Societat

Reparteixen uns vint mil cendrers per conscienciar els banyistes, a Platja d'Aro

La tercera edició de la campanya ‘Fem Platja!' la impulsa l'Ajuntament del municipi

Es vol millorar l'estat del manteniment i la neteja de les platges

La campanya Fem platja!, impulsada per la regidoria de serveis de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro amb la col·laboració de l'empresa de salvament i socorrisme Pro-activa, es desplega per tercer estiu consecutiu al municipi de Castell-Platja d'Aro amb l'objectiu de conscienciar els banyistes sobre el manteniment i la neteja de les platges. Per tal de donar visibilitat a la campanya, s'instal·len durant diversos dies als espais més concorreguts, com ara passeres de fusta d'accés a l'aigua, elements de grans dimensions –a escala 20:1–, com ara puntes de cigarreta, pals de gelat, xiclets, pipes i taps d'ampolla, que són els residus més habituals que es recullen a la sorra de les platges.

Aquests dies de la campanya es fa més visible l'equip de neteja manual, format per dues persones, que es dedica a recollir aquests petits elements que la campanya engrandeix perquè es facin visibles i que la maquinària que neteja la sorra no pot recollir.

Cendrers reciclables

Una altra de les accions corresponents a aquesta campanya de conscienciació dels visitants de la sorra en general, i dels banyistes en particular, és el repartiment de vint mil cendrers de platja reutilitzables elaborats i distribuïts pel consistori, per tal de fer notar què comporta enterrar burilles a la sorra. Aquesta acció ja s'ha dut a terme durant el mes de juliol en sis ocasions. Al llarg de l'agost, se'n faran avui i també els dies 15, 19 i 26, entre les deu del matí i la una del migdia.

L'empresa concessionària del servei de neteges de platja del municipi de Castell-Platja d'Aro, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors per tal de fer més efectiva la seva feina. En aquestes zones hi treballa, de matinada, la maquinària de neteja d'una banda i, de l'altra, diversos equips d'operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda, un equip autònom de manteniment d'intervenció immediata i una brigada per a la retirada manual de residus que està formada per dues persones que recullen allò que les màquines no poden recollir.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro també disposa d'una barca pròpia per netejar l'aigua en doble torn, i d'una altra embarcació per a la neteja d'aquelles zones que són de més difícil accés amb la barca convencional.

LA XIFRA

20:1
Escala.
Els elements que fan visible la campanya de conscienciació són burilles, pals de gelat, xiclets gegants...

LA DATA

26.08.15
Campanya.
Els vint mil cendrers s'han repartit al llarg de deu dies; l'últim cop serà el darrer dimecres de mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.