Urbanisme

Renuncien a fer l'hotel de cala Morisca de Tossa

L'oposició d'Urbanisme i el Parlament de Catalunya ha fet desistir la propietat de tirar endavant el projecte, però hi farà les setanta cases previstes

El propietari majoritari dels terrenys del sector de cala Morisca on es preveia fer un hotel de quatre estrelles ha renunciat al conveni signat amb l'Ajuntament, fet que torna el sector al planejament original, en què es preveien fer uns 140 habitatges (ja n'hi ha una cinquantena de construïts). El conveni introduïa els usos hotelers on abans n'hi havia només de residencials, i l'equip de govern el considerava beneficiós perquè actualment hi ha a la zona de cala Morisca (que limita amb Lloret) una cinquantena d'habitatges que no tenen urbanització general, amb subministraments precaris i sense xarxa de clavegueram, i l'empresa promotora de l'hotel es comprometia a executar millores. El projecte va aixecar l'oposició de molts grups polítics i ecologistes.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va confirmar que la propietat desisteix de fer el polèmic hotel en l'últim ple municipal, en el qual es va aprovar inicialment el projecte de bases i estatuts per fer una junta de compensació del sector, el pas previ necessari per poder urbanitzar el sector i poder edificar la resta d'habitatges que preveu el pla general.

L'oposició del Parlament

“Com que són la propietat majoritària, ja s'han posat en marxa per fer tot el necessari per fer la urbanització i les parcel·les”, va dir Saladich. L'alcaldessa va dir que la propietat havia descartat la construcció de l'hotel perquè Urbanisme va tombar el projecte en la sessió del 27 de maig del 2016. A més, Saladich va recordar que la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament va instar el govern a protegir cala Morisca, i a treballar amb l'Ajuntament per aturar el conveni, fet que al seu moment va indignar l'alcaldessa, que assumia que l'Ajuntament hauria d'indemnitzar els propietaris (la societat Tossagur).

LA FRASE

Ho han descartat, Urbanisme no hi estava d'acord i el Parlament tampoc, era incontestable
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona