Infraestructures i serveis

Lloret treu a concurs els serveis de les platges

En total, hi ha autoritzacions per a 52 negocis, entre quioscos de begudes i gelats, empreses de lloguer de gandules, restaurants i escoles nàutiques

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha fet públic el plec de clàusules per autoritzar l'explotació dels serveis de temporada a les platges de Lloret, que es fa cada quatre anys. Els serveis i aprofitaments objecte d'autorització a les cinc platges de Lloret són cinc restaurants, catorze quioscos de venda de begudes envasades i gelats; onze serveis de lloguer de gandules i para-sols; quatre serveis de lloguer de patins i caiacs; tres escoles d'esquí nàutic; una escola de motonàutica i deu taquilles de venda de tiquets per a creuers, catamarans turístics o activitats aquàtiques semblants. La platja amb més serveis autoritzats és la de Lloret (27), seguida de la platja de Fenals (17), Canyelles (cinc), sa Boadella (1) i Santa Cristina i Treumal (2). El regidor de platges, Jordi Orobitg, va explicar que, a grans trets, el plec de clàusules és “continuista”, tot i que hi ha elements nous, com ara que el model de quioscos fins ara era únic, “i per a tots havia de ser igual, mentre que ara en l'aspecte exterior hauran de presentar projectes diferenciats”.

LA XIFRA

27
serveis
tindrà la platja principal de Lloret, mentre que a Fenals n'hi haurà 17, a Canyelles 5 i a la resta, 1.

Cànons anuals a l'Ajuntament

Les empreses que obtinguin l'autorització per oferir els seus serveis a les platges han de satisfer un cànon anual a l'Ajuntament. Els cànons van des dels 1.600 euros per a les taquilles fins als 69.000 euros per a un quiosc bar de 20 m² i 100 m² de terrassa. Els tipus de licitació establerts són una xifra mínima, i les empreses interessades han de presentar ofertes a l'alça. Els criteris d'adjudicació són l'oferta econòmica (60 punts), gestió directa i personal (10 punts), propostes d'integració social que repercuteixin favorablement en la prestació del servei (fins a 16 punts) i memòria d'ornamentació, disseny i característiques estructurals i estètiques (14 punts). L'últim any que es van fer les adjudicacions va ser el 2013, i ja llavors es preveien ingressar tres milions en cànons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia