Escal UGS sol·licita l'ocupació de terrenys al port de Vinaròs per a la construcció del dipòsit de gas

L'empresa també ha obert aquesta setmana una oficina a la capital del Maestrat

L'anomenat projecte Castor avança imparable. L'últim pas ha estat la sol·licitud d'autorització d'ocupació de terrenys al port de Vinaròs, efectuada per l'empresa i que va sortir publicada al diari oficial del País Valencià el mes de febrer passat. Concretament, Escal UGS ha sol·licitat en una primera fase l'ocupació de 10.000 metres quadrats de superfície oberta al moll de ponent per a la construcció d'un magatzem temporal i per habilitar un heliport temporal, així com 100 metres de moll. Aquesta superfície l'ocuparien mentre duressen les obres de construcció de la plataforma marina –de 24 a 30 mesos–, que s'ha de construir a uns 21 quilòmetres de la costa, i que és on es durà a terme el procés d'injecció i extracció del gas emmagatzemat al dipòsit submarí. Paral·lelament, Escal UGS també ha sol·licitat en una segona fase l'ocupació 500 metres quadrats més al port de Vinaròs per un període de 30 anys, mentre dure l'explotació del dipòsit submarí de gas, per emmagatzemar contenidors i altres usos, i 75 metres de moll.

Ahir fonts de l'empresa assenyalaven que encara estan pendents de la declaració d'impacte ambiental que ha de resoldre el Ministeri de Medi Ambient. «Fins que no la tinguem no podem començar les obres», apuntaven aquestes mateixes fonts tot precisant que calculen poder iniciar la construcció de la plataforma marina a la primavera de l'any 2010, i que el dipòsit amb capacitat per a 1.300 milions de metres cúbics de gas puga començar a funcionar el 2012.

D'altra banda, des de dilluns Escal UGS ha obert a la plaça Primer de Maig de Vinaròs una oficina d'atenció al públic per explicar els aspectes el projecte Castor.

Oposició a Alcanar

A l'altra banda del Sénia, a Alcanar, l'oposició al projecte continua sent frontal. La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia veu l'obertura de l'oficina d'atenció al ciutadà de Vinaròs com una manera de donar a entendre que el projecte avança a tota marxa, «quan encara queden molts tràmits administratius», va indicar un dels portaveus, Joan Ferrando, que va assenyalar que en aquesta oficina també s'hi porten currículums per trobar feina. Després d'haver presentat una queixa europea per denunciar la poca transparència informativa de com s'està duent tot el procés, la plataforma convocarà properament una altra assemblea, i de moment ha obert una ronda de contactes amb els diputats i diputades ebrencs. D'altra banda, també s'ha sabut que l'empresa ja ha comprat el 80% dels terrenys de la planta de tractament terrestre, el 90% dels quals són de gent d'Alcanar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.