Medi ambient

Medi ambient

Alerta pels hams de pescar a Arenys de Mar

Els biòlegs adverteixen que són un perill per a la colònia de corbs marins

Alerta a les platges d’Arenys de Mar pels hams que alguns pescadors de canya es descuiden a la sorra i que ja han provocat les queixes d’alguns propietaris de gossos i també dels biòlegs que controlen la colònia de corbs marins establerta a la costa arenyenca. Segons explica un dels experts, Enric Badosa, de la vintena d’exemplars que han anellat aquest estiu dos han acabat morint per les ferides provocades pels hams i els fils de pescar, que se’ls claven a les ales, a l’esquena i a les membranes de les potes. “És preocupant perquè veiem que els estius que tenen poc sonso, com aquest, s’atreveixen a entrar al port o acostar-se a la costa on es pesca amb canya i on corren més perill”, assenyala Badosa.

Tot i la prohibició de pescar dins el port i les restriccions per fer-ho a l’estiu des de la platja de les deu de la nit a les vuit del matí, han calculat que hi ha una trentena d’exemplars de corbs marins ferits per hams. Per frenar el que consideren una amenaça, reclamen més control dels qui practiquen la pesca recreativa.

La regidora de Platges, Laia Martín (ERC), manté que la policia local intensificarà la vigilància per reclamar les llicències als pescadors i recordar-los que han de recollir els hams. “Ens preocupa perquè és un perill per a qualsevol”, explica Martín, que ha demanat al servei de neteja de les platges que es faci un reforç per mirar de recollir els hams. La regidora no amaga que aquest estiu un veí del municipi ha presentat una reclamació a l’Ajuntament perquè el seu gos es va empassar un ham quan passejava per la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona