Administracions

Municipal

El govern planteja traslladar Badalona Capaç a la Mobba

L'executiu d'esquerres valora implantar la fundació a l'antiga fàbrica com a alternativa a l'actual acord amb Mercadona

El conveni amb el supermercat no està encara descartat per l'Ajuntament

El govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) ja ha situat sobre la taula quina alternativa de futur està estudiant per reallotjar els usuaris de la Fundació Badalona Capaç sense que sigui necessari tirar endavant l'acord que aquesta fundació té amb la firma Mercadona. Segons ha pogut saber aquest diari, l'executiu ha traslladat als membres del patronat de Badalona Capaç que els esforços s'han concentrat sobre l'antiga fàbrica Mobba, una propietat que ara és municipal, que està situada al centre de la ciutat i que està qualificada com a zona verda.

El plantejament inicial del govern, sobre el qual encara s'ha d'aprofundir, implicaria rehabilitar l'edifici, prèvia requalificació del terreny, i cedir-lo a una fundació que atén persones amb discapacitat intel·lectual. A canvi, Badalona Capaç cediria a l'Ajuntament la nau actual, al carrer Marquès de Mont-roig, però no la perdria com a patrimoni. Es tractaria de fer un intercanvi de naus, amb un matís molt rellevant: el cost de la rehabilitació de l'antiga Mobba es faria amb inversió pública. A hores d'ara, sembla que ni el mateix govern de Badalona coneix el cost de l'operació, atès que no es disposa d'estudis acurats sobre l'estat de l'immoble. Fonts municipals ja van indicar en el seu dia que la inspecció ocular tècnica va arribar a conclusions esperançadores.

Si aquesta proposta prosperés un cop s'ajusti el pressupost, la fundació podria disposar d'un espai de prop de 4.000 m², com el que inclou l'actual conveni que Badalona Capaç té signat amb la firma Mercadona, però és cert que és gairebé impossible complir el calendari que exigeix la fundació i que li garanteix la firma de supermercats: volen estrenar edifici el primer semestre del 2018.

En tot cas, la proposta està encara massa verda, si bé és cert que el govern la planteja com l'alternativa més viable a un acord amb Mercadona que suporta el rebuig del petit comerç i del sector ecologista, ja que el nou edifici està projectat al turó de l'Enric. Sembla ser que l'executiu de Badalona ha estudiat durant aquest estiu altres alternatives, com ara comprar una nau i cedir-la a la fundació i rehabilitar la seu actual, però l'operació a la Mobba és la que desperta més entusiasme.

Mentre s'acaba de definir aquesta proposta, el govern municipal continua aprofundint en el conveni entre Badalona Capaç i Mercadona i fins i tot s'estan plantejant vies per millorar-lo per si cap alternativa arriba a bon port i s'acaba optant per aprovar definitivament un acord que ja disposava d'un ampli suport polític. A grans trets, el govern planteja introduir canvis que afectarien i millorarien la mobilitat a la zona i que serien més respectuosos amb l'espai verd.

Tot i que el govern no va voler fer ahir declaracions sobre el tema, sembla ser que ja ha deixat clar que la proposta que cristal·litzi ha de ser amb el consens de la fundació. No s'elevarà, així doncs, al ple de setembre, per un problema de calendari. Els membres del patronat encara no han valorat públicament una proposta que van conèixer ahir.

LA XIFRA

3.900
metres quadrats
és la superfície que reclama la fundació per poder créixer i oferir uns serveis dignes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona