Administracions

Adjudiquen finalment el giratori de la Tallada

La Generalitat ha complert el seu compromís amb els alcaldes del Baix Ter de desencallar l’obra abans de final d’any

També s’ha adjudicat una rotonda al municipi de Torrent

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat finalment per 655.000 euros les obres de construcció d’una rotonda a la GI-632, a la Tallada d’Empordà, en el marc del pla de millores a les carreteres del Baix Ter. Aquesta intervenció consistirà a anul·lar l’encreuament conegut com “l’empalme”. En aquesta mateixa línia també s’ha adjudicat la rotonda de Torrent.

Aquesta era una reivindicació històrica. Una vintena d’alcaldes del Baix Empordà, liderats per Torroella de Montgrí, van reclamar accions ràpides i precises. Segons Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella: “L’adjudicació d’aquesta obra ha de ser l’inici d’una millora definitiva de les nostres carreteres que ha de suposar una inversió de 20 milions d’euros, tal com va prometre la Generalitat.”

Pel que fa a la Tallada, l’actuació consisteix en la construcció d’una rotonda per millorar la fluïdesa del trànsit. Es preveu que els treballs comencin aquest hivern, amb un termini de cinc mesos. Amb el projecte es pretén millorar la canalització del trànsit a la intersecció existent entre la carretera C-31 (de Torroella de Montgrí a Ullà i Verges) amb la carretera GI-632, que forma l’accés des de la C-31 a Bellcaire d’Empordà i l’Escala, actualment formada per un tercer carril central de girs situat a la C-31 i les illetes de canalització del trànsit sobre la GI-632. El trànsit existent a la carretera C-31, a Ullà, és de 10.788 vehicles diaris i a la GI-632, a l’Escala, de 6.232 vehicles.

Millores a Torrent

En aquest pla de millores també es preveu una actuació a Torrent. La nova rotonda que es construirà tindrà 44 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de 8 metres amb dos carrils. El voral interior serà de 0,5 metres i l’exterior, d’1 metre. L’illot interior tindrà una zona remuntable d’1 metre d’amplada formada per llambordins de formigó. L’actuació també es fa per temes de seguretat.

LA FRASE

L’adjudicació d’aquesta obra ha de ser l’inici d’una millora definitiva de les nostres carreteres
Josep Maria Rufí
alcalde de torroella de montgrí (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona