Administracions

Ajuts per l’obertura d’activitats al carrer Major, a la Jonquera

L’Ajuntament reduirà un 95% el cost de la llicència de noves instal·lacions

Es congelen les taxes locals per al 2019

Les noves activitats i negocis que s’instal·lin durant l’any 2019 al carrer Major de la Jonquera i els seus voltants es beneficiaran d’una reducció del 95% en la taxa que cal abonar per obtenir la llicència corresponent. Fins ara existia a la Jonquera una bonificació del 50% pel mateix concepte i el consistori ha optat per incrementar-la per posar de manifest la ferma voluntat de dinamització, del carrer Major.

La mesura s’ha aprovat aquesta setmana passada en la sessió plenària del consistori dedicada a les ordenances fiscals que han de regir l’any 2019.

L’augment de la bonificació per a l’obertura de nous negocis s’emmarca en l’aposta del consistori de congelar, un any més, la totalitat dels tributs municipals, amb la voluntat de demostrar novament el compromís de l’Ajuntament amb la moderació i contenció fiscal. En paraules de l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, les noves ordenances són “un reflex del tarannà d’aquest equip de govern, que té entre les seves prioritats estar al costat de la gent” i suposen un pas més en l’aposta estratègica per “convertir el carrer Major en un veritable eix cívic i neuràlgic del municipi”.

Les mesures fiscals adoptades pel consistori acompanyaran la reforma urbanística i de renovació urbana del carrer Major i els carrers dels voltants amb les obres que ja s’estan executant.

LA FRASE

L’aposta del govern és convertir el carrer Major en un veritable eix cívic i neuràlgic del municipi.
Sònia Martínez
Alcaldessa de la jonquera

Llum verd al nou parc d’en Lloveras

L’Ajuntament de la Jonquera ha aprovat el projecte de reforma del parc d’en Lloveras, un altre dels projectes urbanístics més destacats d’aquest mandat, que vol donar resposta a la progressiva degradació que estava experimentant aquesta important àrea recreativa del municipi. El projecte que es tirarà endavant és fruit de les propostes formulades per l’alumnat de l’escola Josep Peñuelas del Rio en el marc del Consell d’Infants. La proposta definitiva aprovada pel consistori municipal preveu reorganitzar l’espai del parc en sis zones diferents d’activitat, agrupades per edats: zona de jocs infantils (6-12 anys); zona esportiva (13-20 anys; zona wifi (18-25 anys); zona de pícnic; zona d’activitat per a persones grans (60-80 anys); zona de pas amb espais d’estar (per a totes les edats). L’Ajuntament estima que els treballs, amb un pressupost de 169.998.60 euros, podrien estar fets en un termini de deu setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona