Administracions

La Diputació aporta dos milions d’euros per la Casa Pastors

El PSC, ERC i la CUP critiquen que s’aprovi tres mesos abans de les municipals perquè hipoteca el pressupost

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir el conveni segons el qual destina dos milions d’euros a les obres de reforma i adequació de la Casa Pastors per convertir-la en el futur Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona. El pressupost total de les obres és de 5,3 milions d’euros que s’han de finançar entre l’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat que ja ha formalitzat destinar-hi 1,2 milions. Segons l’acord, la corporació aportarà els diners en tres anys: 300.000 euros el 2019, 1,3 milions d’euros el 2020 i 400.000 euros el 2021. El vicepresident de l’àrea de Cultura, Albert Piñeira, va defensar la importància del projecte, ja que dona valor a la col·lecció d’art modern i contemporani de l’Ajuntament de Girona, sobretot després de l’adquisició del fons Santos Torroella per 3,9 milions d’euros.

L’acord es va aprovar amb els vots a favor dels diputats de l’equip de govern, del PDeCAT, i de la diputada d’IdS. El PSC i ERC es van abstenir i el diputat de la CUP hi va votar en contra. L’oposició va criticar que es destinin dos milions d’euros a un projecte que no disposa ni de la proposta museística ni d’un pla de viabilitat i, sobretot, perquè es fa quan falten menys de tres mesos per acabar el mandat, la qual cosa compromet futurs exercicis. Piñeira va assegurar que no és una subvenció d’última hora, sinó un compromís signat el 2017.

LA XIFRA

5,3
milions d’euros
és el pressupost total de les obres a l’edifici.

Unanimitat contra l’exèrcit a Expojove

El ple va aprovar per unanimitat una moció que rebutja la sentència dictada pel jutjat de primera instància número 1 de Girona que permet que l’exèrcit porti soldats uniformats a la fira Expojove. La sentència anul·lava la prohibició que Fira de Girona va imposar a les forces armades de poder participar en la mostra durant tres anys i que s’havia deixat en suspens. Fira de Girona va vetar la presència de l’exèrcit en aplicació del codi ètic, que impedeix la difusió d’elements bèl·lics en les mostres. A proposta de la CUP i d’ERC, la moció manifesta la disconformitat amb la resolució del jutjat i mostra el rebuig a la presència de l’exèrcit al saló. Es recorda que “la societat de les comarques gironines ha mostrat històricament el seu compromís pacifista i antimilitarista” i que el Parlament va aprovar una moció que expressava la voluntat de desmilitaritzar Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.