Administracions

JAUME FONTDEVILA

“Cal oferir el màxim de serveis possibles”

“Donem una gran qualitat de vida als nostres residents, però també hem d’oferir serveis, i per això ens cal poder créixer una mica”

Jaume Fontdevila (Manlleu, 1964) és advocat de formació i treballa en una empresa de serveis. Es va vincular a la política amb l’extinta UDC, el 1999.

Jaume Fondevila (Tots fem Gualta), ha revalidat l’alcaldia amb un bon grapat de projectes en marxa, els quals convergeixen en un treball llarg i continuat per oferir el màxim de serveis als veïns. Segons Fontdevila, els municipis petits, com ara Gualta, necessiten generar sòl residencial, amb cura i seny, per poder oferir precisament més serveis i de qualitat.

Quins són els principals projectes que s’han plantejat per aquest mandat?
En el marc del pla d’obres, tenim la finalització de totes les millores en els serveis als carrers, ja que ens quedava una fase per fer. Ja hem iniciat els treballs per fer un nou dipòsit, més gran, en una cota superior. Un element clau és fer arribar la fibra òptica al nucli, en un primer moment, però volem que arribi a tot el municipi. En l’anterior mandat, a la Mota, vam fer un vial del circumval·lació per la banda de llevant del nucli. Aquesta és una primer fase que ha d’anar a la carretera de Fontanilles. Un altre projecte el farem al carrer Padró, que és un vial molt transitat, amb un punt molt estret. La seva ampliació és una prioritat per a nosaltres.
Un dels reptes que ha d’afrontar Gualta, quin creu que és?
La necessitat d’oferir el màxim de serveis possibles que facin que sigui atractiu de venir-hi a viure, més enllà de buscar qualitat de vida. Al marge de les inversions que he comentat, penso que també s’ha de tenir molt present la necessitat de crear sòl urbanitzable. Això sí, dimensionat a les necessitats del municipi, però ens cal aquest sòl residencial.
La creació de nou sòl residencial, en municipis com Gualta, és una necessitat real?
Nosaltres oferíem una gran qualitat de vida als nostres residents, però també hem d’oferir uns serveis que facin atractiu venir-hi a viure. Un exemple és el que comentava abans en fer arribar, de moment, la fibra òptica al nucli. Hem de disposar de tots els serveis perquè es pugui tirar endavant un projecte de vida al municipi. El que es té garantit en una població més gran, un poble petit també ho ha de tenir. Com dic, ara mateix oferim qualitat vida, però també ens cal oferir serveis.
Gualta va patir, novament, les conseqüències de les inundacions al Baix Ter. Què s’ha fet?
Malauradament en aquests moments estem pràcticament igual. Si bé és cert que l’Agència Catalana de l’Aigua va fer una intervenció de neteja a la llera del riu Daró, des del Pont Vell en avall. Tot i que és veritat que es va fer una bona neteja, també és cert que aquesta problemàtica requereix un manteniment molt més continuat del que es porta a terme. Com diu, és cert que s’han fet aquestes actuacions, si més no puc parlar del terme municipal de Gualta, ja que el Daró no afecta només Gualta.
I ara, en quina situació s’està?
Doncs, novament, torna tot a estar col·lapsat.
Molts alcaldes plantejaven que el manteniment de les lleres dels recs o del riu es fes des del mateix municipi. Com ho veu?
Aquesta seria realment una bona solució, més que res perquè nosaltres estem a primera línia i veiem en quina situació es troben els recs o rieres i, com el cas de Gualta, el riu. Pel que fa a rieres, és cert que ja s’ha fet alguna cosa, però penso que per al riu Daró seria una molt bona solució. En aquests moments, però, això és difícil. Als municipis petits, com ara Gualta, se’ns complica. Perquè es requereix un projecte molt especialitzat de manteniment i neteja continuada de les lleres i, a més, es delimiten molt els terminis d’actuació en aquests cursos. De tota manera, sí que penso que se’ns hauria de facilitar poder actuar una mica més i que aquestes intervencions es poguessin fer directament des dels mateixos ajuntaments, evidentment sota supervisió de l’Agència Catalana de l’Aigua. Penso que amb aquestes accions aniríem millor tots plegat. És un tema que penso que s’ha de valorar i plantejar per poder arribar a algun tipus de solució que ens faciliti la feina a tots plegats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona