Administracions

CASTELLAR DEL VALLÈS

Les actes de la junta de govern no es publicaran

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (Apdcat) ha donat la raó a l'Ajuntament de Castellar del Vallès en la seva decisió de no publicar les actes de les sessions de la junta de govern local. El consistori ho va deixar de fer –i va eliminar l'historial des del 2003– l'any 2009, basant-se en un dictamen de l'organisme. El Síndic de Greuges, però, arran d'una denúncia de l'Altraveu, va resoldre que l'aplicació del dictamen era “extrema”, i recomanava la publicació de les actes tot adaptant-se a la llei. És a dir, amb l'eliminació de les dades més personals. D'aquí la consulta a l'Apdcat.

Segons el regidor de l'àrea d'Economia i de Règim Intern, Òscar Lomas, la resolució estableix que les actes no es poden difondre “no només pels requeriments derivats de la normativa de protecció de dades, sinó també per les previsions de la normativa de règim local respecte al caràcter no públic de les sessions d'aquest òrgan”. Això impossibilitaria tota publicació encara que es revisessin els documents i s'eliminessin certes dades. Per la seva banda, l'Altraveu ha deixat clar que només vol que es facin públics els acords i les dades d'interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.