Administracions

Tibantor entre Torroella i l'EMD per uns jocs inflables

El president del govern del nucli de l'Estartit retreu a l'alcalde l'autorització que Ports ha donat a una plataforma lúdica a la platja

L'executiu local es reunirà amb l'ens portuari i parlarà amb l'ACA

Les polèmiques per la instal·lació de castells inflables de jocs aquàtics són l'únic element que està alterant la tranquil·litat en l'inici dels nous mandats municipals al Baix Empordà. Després de l'enrenou ciutadà generat els darrers dies a la platja guixolenca de Sant Pol, ahir el nou president de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit, Genís Dalmau, retreia a l'alcalde, Jordi Cordon, que la nova plataforma lúdica de l'Estartit –a tocar de l'espigó de la Llevantina– s'hagi fet al marge de les concessions del pla d'usos i serveis de platges, un fet que ha contrariat alguns dels adjudicataris del lloguer de caiacs o patins aquàtics, en veure-hi una competència deslleial.

Cordon es defensava ahir amb l'argument que els responsables del castell inflable tenen el vistiplau de Ports –està inscrit en la zona portuària–, però hi afegia que l'Ajuntament no en tenia constància i que “ara hauran de demanar la llicència municipal d'activitat”. Per Dalmau, que ahir lamentava que l'EMD no hi pot fer res perquè no té competències en matèria de platges, l'obtenció d'aquest darrer tràmit podria desencadenar una campanya de denúncies per part dels concessionaris municipals. Dalmau no tancava la porta a la possibilitat d'autoritzar la instal·lació dins del pla d'usos, amb lliure concurrència d'altres operadors.

El regidor de Turisme, Francesc Puig, avançava ahir que es reunirà amb la gerent de Ports de la Generalitat en els pròxims dies per plantejar les inquietuds del consistori, que també consultarà l'Agència Catalana de l'Aigua si la instal·lació de la plataforma aquàtica en aigües pròximes a la desembocadura del torrent d'en Planes s'ajusta als requisits de l'ens.

LA FRASE

Mai s'havia estirat tant l'àrea d'influència de Ports per posar, a dit, una activitat econòmica
Genís Dalmau
PRESIDENT DE L'EMD DE L'ESTARTIT

Plantejaran dur-la cap al sud en el futur

Tant l'alcalde, Jordi Cordon, com el regidor de Platges, Francesc Puig, explicaven ahir que no posarien cap objecció a la plataforma inflable, però la proposta de l'empresa va arribar massa tard i ja no hi havia temps per fer modificacions en el pla del litoral i convocar un concurs obert a altres empreses. Amb vista a la temporada que ve, plantejaran la introducció del servei dins de la planificació municipal, i desplaçada cap al sud, per mirar de dinamitzar l'àmbit dels Griells i la Pineda i esponjar l'oferta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona