Administracions

Girona Actua assoleix un 84% de feines estables

Des del 2013, que es va posar en marxa el pla, s'han atès 870 persones i aquest any ja s'ha trobat feina a 161

En nombres absoluts s'ha treballat sobre un total de 2.421 derivacions

El pla de mesures per fomentar l'ocupació Girona Actua ha aconseguit que un 84% dels contractes que s'han assolit siguin indefinits o amb perspectives de continuïtat. Una acció positiva que, segons l'alcalde, Carles Puigdemont, ha fet que des que es va posar en funcionament el pla, el 2013 –i amb un pressupost de 500.000 euros–, s'hagin atès 870 persones i fruit de la gestió aquest any ja hagin trobat feina 161.

La xifra és remarcable perquè, en nombres absoluts, s'ha treballat sobre 2.421 derivacions. La major part de les derivacions dels usuaris són del mateix Ajuntament, i gairebé un 80% es trameten des de l'àrea dels Serveis a les Persones. Des de l'inici del programa s'han inserit un total del 56% dels participants, tenint en compte les contractacions subvencionades o les insercions a través de la borsa de treball del Servei Municipal d'Ocupació.

Una altra dada destacable és que l'any 2015 s'hagi incrementat un 28% precisament les contractacions subvencionades. En total, i des del seu inici, s'han destinat 334.286 euros a ajuts a la contractació.

Un element vital per l'alcalde és el 84% assolit en contractacions, perquè demostra que “la feina s'està fent bé”, en el sentit que les empreses que han contractat mantenen els treballadors malgrat que ja no reben l'ajuda, perquè “perden la por de contractar aquestes persones”.

Glòria Plana, tercera tinenta d'alcalde de l'àrea d'Ocupació i Empresa, va explicar ahir, en roda de premsa, que el 48% de les persones inserides tenen 40 anys, i que el 17% són persones de 50 anys endavant. Pel que fa als ajuts a la contractació, i segons Plana, pels joves menors de 30 anys les empreses poden rebre subvenció del 50% del salari mínim interprofessional (SMI) durant un mínim de tres mesos i un màxim de sis, mentre que per les persones majors de 45, es finança el 10% del SMI al llarg de tot el període de contractació, que també va dels tres als sis mesos, i el 75% del SMI, en els casos de jornades d'entre 25 i 40 hores.

Aquest programa, impulsat exclusivament per l'Ajuntament i el Consell de Cohesió Social, amb la col·laboració d'agents socials i sindicats, treballa per buscar feina a col·lectius en risc d'exclusió com ara els joves i els més grans de 45 anys.

LA FRASE

Cada dia hi ha més empreses que perden la por de contractar gent d'aquests col·lectius
Carles Puigdemont
alcalde de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona