Administracions

Calders aprova la moció de la riera de la Tosca per unanimitat

L'Ajuntament de Calders va aprovar per unanimitat en el ple de dijous al vespre la moció que reclama més mesures per posar fi a la contaminació de la riera de la Tosca de Moià.

La votació va tenir lloc només tres dies després que la mateixa moció fos rebutjada per poc en el ple del Consell Comarcal del Moianès, en un debat crispat que es va allargar 45 minuts i que es va resoldre havent de fer valer el vot de qualitat del president del Consell, el republicà Dionís Guiteras.

La moció, consensuada entre els pobles de Calders, Monistrol de Calders i Navarcles –els tres estan aigües avall i directament afectats–, demana que “amb la màxima celeritat es prenguin mesures per corregir els efectes que causen la contaminació” a la riera de la Tosca i, de retruc, al riu Calders, d'on capten l'aigua de boca tant Navarcles com Calders.

El text assegura que “hi ha una preocupació social per la qualitat de l'aigua del riu” i denuncia que en el darrer mes s'han hagut d'aturar les captacions pels alts nivells d'amoni.

Com va passar a Navarcles, on tots els grups van votar-hi a favor independentment del color (Sumem, CiU, ERC, ICV i CUP), a Calders els grups que formen el ple van dir que sí (CDC i ERC). No va ser així a Monistrol: la CUP, CiU i un dels dos regidors d'ERC van votar-hi a favor, però l'altre republicà es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona