Administracions

Municipal

Acord per construir 61 habitatges públics a la Marina

Formaran part d'una promoció de 200 pisos, segons el pacte entre el Consorci de la Zona Franca i l'Ajuntament

El ple del Consorci de la Zona Franca va segellar ahir un nou acord amb l'Ajuntament de Barcelona –el segon des de l'arribada d'Ada Colau a l'alcaldia– que permetrà impulsar una promoció de 61 nous habitatges públics de lloguer al barri de la Marina del Prat Vermell. El consorci finançarà la construcció d'aquests pisos, un projecte que s'emmarca en una promoció de dues parcel·les que suposarà la creació total de 200 habitatges nous. Els 61 destinats a lloguer social seran gestionats pel Patronat Municipal d'Habitatge, mentre que la resta els construirà un promotor privat, que encara no s'ha determinat. Les dues parcel·les estan emplaçades entre els carrers Ulldecona i Motors, a tocar de la ronda Litoral.

Aquest acord, pel qual el consorci accedeix a posar una part dels seus actius al servei de la promoció d'habitatge públic a la ciutat de Barcelona, s'afegeix al que es va signar el desembre passat amb la cessió de quatre parcel·les d'equipaments al barri de Sant Andreu i una de 44 habitatges al mateix barri de la Marina.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que presideix el ple del Consorci de la Zona Franca, va destacar ahir que aquests acords “suposen un canvi qualitatiu i permeten agilitzar desenvolupaments urbans que prioritzin la necessitat d'incrementar el parc d'habitatge públic a la ciutat”.

LA FRASE

L'acord prioritza la necessitat d'incrementar el parc d'habitatge públic a la ciutat
Ada Colau
alcaldessa de barcelona

La remodelació de Sant Roc, al tram final

La remodelació del barri de Sant Roc, a Badalona, comença a veure la llum al final del túnel. Divuit anys després que s'iniciés el procés per substituir 918 habitatges amb aluminosi, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ja s'atreveix a situar en “dos o un màxim de tres anys” la culminació del procés. Ahir la consellera i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, van lliurar les claus d'un pis nou a 24 famílies, gairebé les últimes de les afectades fa gairebé dues dècades. L'any 2007, però, el pla es va ampliar a tres blocs de l'avinguda Marquès de Montroig, que justament són els que es mantenen en peu. A Sant Roc, les administracions han invertit 90 milions d'euros en el pla, un 70% a fons perdut. Les dues polítiques van destacar l'esforç fet per dignificar el barri, fins i tot quan el govern estatal va deixar d'invertir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia