Administracions

Municipal

oci

Ressuscitar el front litoral

Segon intent de recuperar el parc d'esquí-surf de Montgat, on la fallida de l'empresa havia deixat més de 1.000 m² d'instal·lacions abandonades a primera línia de mar

Es desconeix la data en què tornarà a obrir

És la instal·lació d'esquí-surf més gran de l'Estat, amb una bassa de gairebé un miler de metres quadrats situada a primera línia de mar a Montgat. La fallida econòmica del projecte Malamar Wake Parc, però, havia convertit aquest tram del litoral en un espai abandonat, presidit per una bassa buida.

Quan semblava que l'escenari de ferralla i fustes trencades seria la foto fixa de l'estiu, una nova empresa ha apostat per revertir la situació. L'alcaldessa accidental de Montgat a principi d'aquesta setmana, Montserrat Sanllehy, ha explicat que la nova firma, sorgida del procediment concursal, està integrada en part per algunes de les persones que es van fer càrrec inicialment del projecte. L'Ajuntament de Montgat, segons Sanllehy, no té coneixement de la nova data d'inauguració, però és ben visible que els nous gestors s'han posat mans a l'obra per tornar l'espai a unes condicions òptimes per al seu ús. La bassa ja té aigua i l'espai és net de ferralla.

Montserrat Sanllehy considera que és molt positiu per a la ciutat que es recuperi aquest tram del litoral i assegura que el consistori vetllarà “perquè es compleixi el contracte”. El primer estiu, el Malamar Wake Parc va originar algunes queixes dels veïns de la zona, sobretot pel volum de la música, però després la tensió es va rebaixar.

El negoci del wake parc era fa només unes setmanes en fase de liquidació després que els socis fossin incapaços de revertir la situació de concurs de creditors en què va entrar el maig de l'any passat. Malamar va obrir les portes l'estiu del 2013 en uns terrenys propietat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, cedits per un període de cinc anys. El wake park es va mantenir en funcionament fins a final del 2014. En aquest temps, van oferir la modalitat de l'esquí-surf a centres escolars de l'entorn com a activitat extraescolar.

A final del 2014 van tancar portes de forma indefinida però van aconseguir tornar a obrir l'estiu passat, quan dos dels socis van mirar de reflotar el negoci. Per fer-ho, van eixugar una part del deute amb l'Ajuntament de Montgat i van negociar el pagament ajornat de la resta. Al mateix temps, intentaven demanar una extensió de la concessió administrativa amb l'AMB per mirar de trobar nous socis interessats a participar amb el negoci. Un cop acabat l'estiu, el Malamar va tornar a tancar. Ara hi ha un segon intent de ressuscitar-lo.

LA XIFRA

5
anys
de concessió administrativa dels terrenys, que són propietat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

LA FRASE

L'Ajuntament vetllarà perquè es compleixi el contracte que es va signar i que ara té continuïtat
Montserrat Sanllehy
alcaldessa accidental de montgat

Superar el soroll i la deixadesa

El que havia de ser la taula de flotació de l'economia local s'havia convertit en un malson per a Montgat. L'anterior alcalde mantenia que el Malamar havia de servir per reactivar l'economia local i anunciava la contractació de montgatins per treballar-hi. Al cap de poc temps d'entrar en funcionament es va desencadenar la mala maror veïnal, a causa del volum de la música de les instal·lacions , que va causar reiterades queixes dels veïns de les Mallorquines més propers a la zona. L'Ajuntament va instar als gestors del wake park a abaixar el volum després que diverses inspeccions de la Guàrdia Urbana evidenciessin que les queixes dels veïns tenien fonament.

Amb el wake parc tancat, l'Ajuntament va manifestar la seva preocupació per l'estat del terreny. Abans que un grup nou es fes càrrec del projecte, l'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, va explicar que el consistori havia requerit a l'administrador concursal que actués per garantir la salubritat i la seguretat a la zona. I és que durant moltes setmanes l'espai no ha tingut vigilància i, segons Funtané, el consistori no hi podia accedir fins que no s'acabés el procés de liquidació.

La zona, on hi havia hagut les instal·lacions de la fàbrica de lleixiu Conejo, forma part de l'espai per on s'ha de fer l'allargament del passeig marítim que ha d'unir Badalona i Montgat. Funtané reconeix que encara no s'ha parlat amb Costes sobre el projecte de passeig per a aquest tram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona