Infraestructures i serveis

S'adjudica el sistema de gestió intel·ligent del trànsit a la C-55

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de la seguretat viària i la mobilitat al corredor de la C-55, la C-16 i la C-58 al Bages. Es tracta d'un sistema de gestió intel·ligent de la mobilitat que permetrà regular de manera més eficaç el trànsit en cas de retencions, embussos i accidents.

Els treballs, amb un pressupost de 2,3 milions d'euros i un termini d'execució d'onze mesos, suposaran la instal·lació de sistemes de detecció d'incidències, càmeres de vigilància i panells amb senyalització variable. En concret, s'instal·larà en diversos punts de la C-55 i la
C-16 –just per sobre de les vies– panells que indicaran l'estat de les vies i del trànsit, així com el temps de recorregut.

A més, al tram de la
C-55 comprès entre Castellbell i el Vilar i Manresa –un dels que acumulen més accidents– s'instal·laran senyals de missatge variable –en aquest cas al costat de la calçada– per informar de la velocitat màxima o de restriccions de trànsit en funció de l'estat de la carretera i de possibles incidències. També es col·locaran càmeres per obtenir informació real de les tres vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia