Medi ambient

Monistrol torna a tenir aigua potable, un cop net el dipòsit

L'Ajuntament ha buidat i netejat el dipòsit des d'on es distribuïa l'aigua fins ara contaminada i l'ha reomplert amb aigua neta provinent de Castellbell

L'Agència de Salut Pública en va autoritzar ahir el consum per beure

Després de quatre dies sense poder beure aigua de l'aixeta ni utilitzar-la per cuinar o rentar-se les dents, a causa d'una contaminació amb hidrocarburs, els veïns de Monistrol de Montserrat tornen a tenir, des d'ahir al migdia, aigua potable. L'Agència de Salut Pública de Catalunya va autoritzar el consum de l'aigua que s'està utilitzant per reomplir el dipòsit un cop l'empresa subministradora –Sorea– el va haver buidat, netejat i desinfectat per tal d'eliminar-ne qualsevol residu contaminant. Així ho va explicar ahir l'alcalde, Joan Miquel, que va valorar molt positivament el restabliment del servei.

Dimecres a la mitjanit es va tallar la captació d'aigua a l'aqüífer de la Font Gran, punt on potabilitza i es canalitza cap a l'antic dipòsit del cremallera. És des de llavors que una vintena de camions es dediquen a transportar aigua potable des de Castellbell i el Vilar fins al dipòsit per garantir el subministrament a les llars del municipi. Miquel va explicar que aquesta operació es mantindrà fins que les anàlisis indiquin que l'aigua provinent de l'aqüífer ja no conté nivells d'hidrocarburs superiors als permesos. De moment, la tendència de contaminants ha anat a la baixa comparant els resultats que ja es coneixen de les analítiques dels darrers dies.

Les llars van començar a rebre aigua no contaminada ahir al matí. Però no va ser fins al migdia que es va aixecar la restricció de fer-ne ús per beure, ja que faltava que el Departament de Salut pogués verificar que no suposava cap perill per a la població.

L'alcalde va advertir, però, de la necessitat de moderar-ne el consum en un ban informatiu que es va repartir pel municipi. La capacitat del dipòsit és d'1.300.000 litres, mentre que el consum habitual diari dels monistrolencs és de 750.000 litres. És per això que ara s'aconsella als veïns que redueixin al mínim les dutxes, que no reguin, que tanquin l'entrada d'aigua a les piscines i que no l'emmagatzemin, per tal d'evitar puntes de consum.

Preguntat sobre la possible causa del vessament de gasoil que hauria contaminat l'aigua, Miquel va reiterar: “La prioritat era que tornéssim a tenir aigua potable al poble; de la causa, en sabem el mateix que el primer dia, l'Ajuntament ho està investigant i el mateix estan fent els Mossos d'Esquadra i l'ACA.”

LA FRASE

Continuarem omplint el dipòsit amb aigua de Castellbell fins que l'aqüífer deixi d'estar contaminat
Joan Miquel Rodríguez
alcalde de monistrol de montserrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona