Medi ambient

medi ambient

L'alga trobada a ses Negres és invasora, ho confirma l'ICM

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, com a responsable de la gestió de la reserva marina de ses Negres al cap de Begur, va fer oficial ahir que l'alga trobada diumenge dins del vedat de pesca correspon a l'espècie invasora Caulerpa cylindracea. Així ho confirma l'equip científic del projecte Algues invasores de la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar, coordinada per l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona.

La troballa de l'alga es va produir gràcies a un grup de voluntaris pertanyents a l'Associació Sotaigua i membres dels Agents Rurals de la unitat de suport marí durant la neteja submarina de la reserva. La detecció va ser comunicada immediatament a les autoritats i la direcció general de Pesca i Afers Marítims ha indicat que la proliferació d'aquesta classe d'algues invasores al litoral és preocupant pels efectes perjudicials que pugui tenir sobre els hàbitats bentònics i els recursos marins de la costa.

A Catalunya, es té constància d'aquesta espècie des de l'any 2008 quan va aparèixer a la costa del Garraf. Des de llavors, s'havia detectat a Blanes, però és la primera vegada que apareix en aigües del Baix Empordà.Els responsables de Pesca i Afers Marítims consideren que cal conscienciar la població sobre aquesta problemàtica i la importància de preservar els ecosistemes marins autòctons. Així mateix, han posat la notícia en coneixement dels organismes competents en matèria d'espècies exòtiques de la Generalitat, i s'ofereixen a col·laborar en qualsevol actuació de seguiment i eradicació que es consideri adient.L'alga caulerpa cylindracea, d'origen australià, és molt agressiva a la Mediterrània, i es considera una de les cent espècies amb major potencial invasor de la Mediterrània (UICN). Causa greus impactes ecològics sobre les comunitats vegetals autòctones i pot arribar a substituir-les gairebé completament en alguns casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona