Medi ambient

Medi ambient

Reclamen una inspecció dels pantans de l'Ebre

La Campanya pels Sediments i la PDE valoren positivament l'acord del Congrés però volen solucions integrals

El debat sobre l'aportació de sediments al Delta arribarà dijous al Parlament

Primera batalla superada. Així valoren els promotors de la Campanya pels Sediments i la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) l'aprovació al Congrés dels Diputats d'una proposició no de llei que insta l'Estat a fer una prova pilot d'injecció de sediments al Delta per frenar la subsidència i a elaborar un pla de gestió integral dels sediments. Amb tot, el PP va votar-hi en contra i els defensors de la injecció de sediments mantenen dubtes sobre si realment s'executarà la proposta.

És per això que continuen la seua lluita i dijous que ve es reuniran amb tots els grups polítics al Parlament (a excepció del PP), amb l'objectiu que aproven una proposta similar i que impulsen un front polític català i aragonès que reclame a l'Estat una inspecció dels pantans de la conca de l'Ebre.

Els impulsors de la Campanya pels Sediments consideren necessària una inspecció independent de les comportes del fons dels embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix, i exigeixen que, si estan en mal estat, se'n faci el manteniment oportú. “Volem explicar als parlamentaris el contingut de la moció que els ajuntaments del Delta ja han aprovat i esperem que el Parlament l'aprove també per traslladar-la posteriorment a Europa”, va dir el portaveu de la Campanya pels Sediments, Josep Juan Segarra. També plantegen que s'analitze la composició dels sediments dels embassaments i s'utilitze maquinària pesant per remoure'ls.

Pel que fa als protocols d'actuació de gestió dels pantans i les autoritzacions ambientals, la Campanya pels Sediments demana que es revise el seu impacte ambiental tenint en compte la regressió del Delta.

LA DATA

23.02.17
una delegació
de representants de la Campanya pels Sediments es reunirà amb els grups parlamentaris.

Revisar la concessió de les hidroelèctriques

La Campanya pels Sediments demana que es revisen les concessions de les centrals hidroelèctriques situades a Mequinensa, Riba-roja d'Ebre i Flix, i que s'imposen nous condicionants ambientals en la gestió de l'aprofitament dels recursos hídrics que permetin una millora en el traspàs dels sediments riu avall, tenint en compte la situació de vulnerabilitat i erosió de la plana deltaica. Per la seua banda, la PDE insisteix en la necessitat que es revisen els nous embassaments previstos al pla hidrològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona