Medi ambient

Medi ambient

Denuncien General d'Olis i Derivats per abocaments

Ipcena i tres entitats més asseguren que ha abocat il·legalment oleàcies a finques de Juneda i ha destruït terreny forestal

Reclamen al govern sancions

Ipcena, l'Ateneu Popular Garriguenc, l'Associació la Banqueta de Juneda i el Centre Excursionista Borges-Garrigues han denunciat nous abocaments presumptament realitzats per l'empresa General d'Olis i Derivats SL, de les Borges Blanques.

Els vessaments són d'oleàcies, el líquid resultant de l'extracció de l'oli de la pinyola, i s'haurien efectuat en diferents parcel·les de Juneda, entre la darrera setmana de gener i la primera de febrer, tot coincidint amb el final de la collita d'oliva. També acusen la firma d'haver abocat oleàcies en un terreny considerat forestal sense l'autorització del Departament d'Agricultura. Les quatre entitats ho han denunciat als serveis territorials de les conselleries de Territori i Agricultura i han exigit l'obertura d'un expedient “disciplinari i sancionador” a l'empresa “per incompliment greu de l'autorització ambiental de la indústria”, així com “per haver fet un abocament de residus en un espai no autoritzat”. Remarquen que “el mètode utilitzat no ha consistit a repartir i dispersar el residu líquid, com hauria de ser”, sinó que “el que s'ha fet es ficar la cisterna carregada dins del camp en la part més elevada i prop de la pista d'accés i obrir l'arqueta per buidar tot el seu contingut en diversos punts, sense repartir-lo”. Això hauria causat “l'aparició d'aragalls i acumulacions important de residus”.

Rompuda forestal

Les quatre entitats asseguren que General d'Olis també hauria abocat oleàcies en brolles de romer, “sense cap autorització del Departament d'Agricultura”. En aquest cas, denuncien que “s'ha produït una rompuda forestal i s'ha destruït tota la vegetació natural de vora dues hectàrees”. Les entitats consideren General d'Olis “responsable de l'augment de la contaminació atmosfèrica i de la contaminació del sòl”, i confien que “les administracions actuïn en el compliment de la normativa vigent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona