Medi ambient

Nius d'ocells i refugis per a ratpenats, a Santa Coloma

L'Ajuntament i la fundació Emys instal·len caixes al parc de Sant Salvador, espais públics, escoles del poble i a Santa Coloma Residencial

Els diners provenen del 0,5% de l'IBI recaptat l'any passat

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la fundació Emys, amb seu a Riudarenes, han començat a instal·lar caixes niu per a ocells. N'hi haurà al parc de Sant Salvador, en espais públics com ara jardins, equipaments municipals, les escoles del poble i la urbanització Santa Coloma Residencial.

La mesura és l'aplicació de la decisió de l'equip de govern (ERC i MES) de destinar un 0,5% dels ingressos de l'impost de béns immobles (IBI) a la protecció del medi natural. L'any passat, l'Ajuntament va recaptar 18.700 euros, i l'actuació en valdrà 1.909,60, segons informa el consistori.

Aquest mes, l'Ajuntament i Emys instal·laran 38 caixes niu a les quals hi ha incorporat un cartell explicatiu de les aus autòctones més freqüents del territori de Santa Coloma, segons indica el director de la fundació Emys, Marc Vilahur. El gamarús és una “típica espècie forestal”. El regidor de Medi Natural, Jordi Sitjà (ERC), explica que els cartells s'han fet amb la col·laboració de l'expert en ornitologia Alfons Delgado.

Els cartells detallen la vida de l'animal. “Vol ser una eina de divulgació. Per exemple, les caixes niu per a mussol haurien de permetre millorar-ne la població, ja que, a més, aquesta espècie és una rapinyaire nocturna”, diu Vilahur. A curt termini s'instal·laran vint refugis per a colònies de ratpenats (setze de grans i quatre de petits). En un refugi hi podria haver una cinquantena de ratpenats.

Tallers a les escoles

Sitjà explica que algunes de les caixes niu s'han fet en els tallers escolars dirigits per Emys. N'hi va haver al col·legi Sant Salvador d'Horta i fins a final de curs també en faran al Castell de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona