Medi ambient

Territori

Sarfa i el Consorci de les Vies Verdes regulen la càrrega de bicicletes als busos

Les dues entitats volen impulsar la intermodalitat bici-bus per potenciar l'ús de la bicicleta a l'entorn de les vies verdes i la ruta Pirinexus

Accés gratuït d'una bicicleta per viatger mentre hi hagi espai a la bodega del vehicle, que pot incloure entre dues i cinc bicicletes segons el model de l'autobús i a criteri del conductor. Si l'autobús no té bodega i permet viatgers dempeus s'accepten un màxim de dues bicicletes plegades i es respecta la prioritat de les persones amb mobilitat reduïda que viatgen amb cadira de rodes.

Aquesta és la normativa general que regula la càrrega de les bicicletes i que es detalla en el conveni subscrit entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona i l'empresa Sarfa Moventis i que pretén afavorir i potenciar l'ús de les bicicletes en general i en particular a l'entorn de les vies verdes i la ruta pedalable Pirinexus. El conveni va ser signat aquesta setmana pel president del Consorci, Albert Gómez, i els representants de la companyia Sarfa, Enric Gimeno i Dolors Puignacu, a les oficines de la companyia a Begur.

El conveni també preveu que els usuaris seran responsables dels danys que pugui ocasionar una bicicleta a bord i que han de mantenir el seu vehicle en un estat de neteja i conservació correctes per evitar malmetre altres equipatges. A més, recomanen avisar amb antelació l'empresa de transport que es té interès a carregar una bicicleta en algun autobús tenint en compte que si hi ha moltes bicicletes no es podran carregar totes. El conveni també explica la voluntat de col·laborar en campanyes i accions que afavoreixin la intermodalitat bici-bus, el Consorci i Sarfa podran fer conjuntament campanyes de promoció per a l'ús de la bicicleta.

LA XIFRA

5
bicicletes
és el nombre màxim que poden transportar a la bodega els autobusos de 55 places.

LA DATA

28.3.2017
Dia
en què es va fer la signatura del conveni entre el Consorci i Sarfa Moventis

Aposta per la relació bus-bicicleta

Al novembre, el Consorci va ratificar un conveni de col·laboració en la mateixa línia amb el grup de transport Teisa, amb qui ja tenia un acord des del 2004. La incorporació ara també de Sarfa Moventis en la signatura del conveni per la intermodalitat s'interpreta des del Consorci com una clara mostra que la relació transport públic-bicicleta ja no es veu com una dificultat sinó com una oportunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona