Medi ambient

Medi ambient

Aturats els sondejos al sòl alterat de la vora d'Ercros

El grup de treball de sòls contaminats de Flix reclama que no es faci cap actuació fins que ho determini la comissió d'experts

L'Agència de Residus ha recollit mostres durant cinc dies

L'Agència de Residus de Catalunya ha decidit aturar els sondejos que va començar la setmana passada en diferents emplaçaments de Flix, on havia constatat la presència d'elements metàl·lics enterrats. I ho ha fet després que el grup de treball de sòls contaminats hagi reclamat que sigui la comissió d'experts sobre la problemàtica ambiental de Flix qui dirigeixi les actuacions que cal fer en aquests abocadors incontrolats, on es sospita que Ercros va enterrar residus tòxics fa dècades. Una demanda que comparteix l'Ajuntament de Flix. “La comissió d'experts es va crear per supervisar tot el procés de descontaminació de Flix, el més lògic és que els experts conjuntament amb l'Agència de Residus planifiquen les accions que s'han de fer i el calendari”, ha manifestat l'alcalde de Flix, Marc Mur.

Una setmana després que el conseller de Territori fes públic que s'havia localitzat sòl alterat en els cinc punts que els ajuntaments de Flix i Riba-roja d'Ebre van indicar que podia haver-hi residus enterrats, l'Agència de Residus de Catalunya va iniciar els sondejos. De fet, s'han recollit mostres durant cinc dies en diferents emplaçaments propers al recinte fabril d'Ercros, tot i que encara no s'ha fet públic quins tipus de residus s'hi han trobat.

Quatre dels cinc emplaçaments on s'ha d'analitzar el sòl són propietat d'Ercros –tot i que fora de la fàbrica– i un és de titularitat pública. Van ser extreballadors d'Ercros els que van indicar als ajuntaments on hauria traslladat l'empresa química residus tòxics en bidons i els hauria enterrat. Fins ara, Ercros ha assegurat que no li consta que en el passat s'enterressen residus a l'exterior del recinte de la fàbrica.

LA FRASE

Els residus fa dècades que estan enterrats, no hi ha perill per retardar uns dies els sondejos
Marc Mur
ALCALDE DE FLIX

Els experts es reuniran demà a Barcelona

La comissió d'experts sobre la problemàtica ambiental de Flix, que presideix la secretària de Medi Ambient, es reunirà demà a Barcelona. En aquesta trobada l'Agència de Residus exposarà els resultats de les prospeccions geofísiques dutes a terme a Flix i dels sondejos que s'han començat a fer. “Els residus fa dècades que estan enterrats, no hi ha cap perill per retardar uns dies els sondejos”, ha manifestat Mur. La descontaminació del sòl de la fàbrica i del pantà son altres temes que es tractaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona