Medi ambient

municipal

Demanaran una pròrroga per enllestir les obres a Cal Sinén, a l'Estany d'Ivars

L'objectiu és potenciar l'equipament i que enguany rebi uns deu mil visitants, el doble que el 2016

El consorci vol habilitar un pàrquing d'autocaravanes

Aconseguir que per la masia de Cal Sinén, el centre d'acollida de visitants de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, hi passin enguany entre vuit mil i deu mil persones, el doble de les quatre mil que ho van fer el 2016, és un dels reptes més immediats que planteja el consorci que gestiona aquest espai natural del Pla d'Urgell per a l'equipament, que es continuarà adequant en els pròxims mesos en el marc del pla de foment del turisme de la Generalitat.

En aquest sentit, està previst demanar una pròrroga de sis mesos al Departament d'Empresa i Coneixement per poder executar-hi diferents obres, com ara acabar les instal·lacions elèctriques i de climatització, el tancament de la sala d'audiovisuals, la col·locació d'una antena wi-fi i de diversos telescopis i la incorporació de més elements museogràfics, entre altres actuacions. D'aquesta manera, el termini per invertir els 116.000 euros que queden del pla –amb una partida total de 371.000 euros–, i que també inclouen la millora de l'accés a la masia, es compliria el maig del 2018.

“Cal Sinén és avui un referent identitari de l'estany; sempre ho havia estat en el nostre imaginari, però amb el treball i l'esforç del consorci ara podem dir que està consolidat”, va afirmar ahir el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que també va anunciar que, en paral·lel, es vol fer un nou aparcament amb els recursos provinents del Projecte Ponent Actiu de la Diputació de Lleida. La intenció és que estigui enllestit, a tot estirar, a principis de l'any que ve. “Tenim una demanda del sector d'autocaravanes que vol tenir espais amb serveis per poder utilitzar-los com a punt de parada”, va explicar Reñé per anunciar que l'objectiu és que la finca on es faci l'aparcament de Cal Sinén s'adapti amb aquesta finalitat.

El president de la Diputació de Lleida va explicar els diversos projectes relacionats amb aquest punt d'informació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana després de la trobada del consell general del consorci d'aquest espai, duta a terme ahir a Mollerussa, a la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Durant la reunió també es va tornar a parlar de la necessitat de redactar un nou pla d'usos i gestió de l'entorn natural. En aquest sentit, es va incidir en el fet que l'actual, que data del 2007 i detalla 53 projectes diferents, s'ha assolit en un 83%. Pel que fa al pla especial, que és de l'any 1995, també es proposa revisar-lo.

Un altre dels punts de l'ordre del dia va ser el de la liquidació de tresoreria del consorci respecte a l'exercici 2016, que es va tancar amb un superàvit d'uns 27.000 euros.

LA XIFRA

4.000
visitants
va rebre l'any passat la masia de Cal Sinén, el centre d'informació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

LA FRASE

Cal Sinén és avui un referent identitari de l'estany i amb el treball del consorci està consolidat
Joan Reñé
President de la Diputació de lleida

LA DATA

11-10-1995
El pla especial
de protecció del medi natural i del paisatge de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, un dels punts que cal revisar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona