Medi ambient

municipal

procés participatiu

Santa Coloma demanarà als veïns què volen a Can Zam

L’Ajuntament obre un procés participatiu per definir els usos de la segona fase del parc, que ocupa 5,1 hectàrees de zona verda

Donen veu als històrics de la lluita per l’espai, als joves i als que mai han opinat

Santa Coloma dona la paraula als veïns per definir els usos de la segona fase de Can Zam. Es tracta d’una extensió de 5,1 hectàrees qualificades com a zona verda des del març passat. Durant l’elaboració del pla d’acció municipal del mandat, l’any passat, els veïns van expressar la seva voluntat de decidir sobre el futur de Can Zam i ara s’obre el termini per poder-ho fer.

Perquè tothom hi pugui dir la seva, està previst crear dues comissions, la dels veterans que ja van tenir un paper destacat en el procés participatiu de la primera fase del parc i la dels júniors, joves que no han participat en cap procés relatiu a Can Zam. També s’hi podrà participar de manera individual a través d’una butlleta que es podrà trobar en paper i en línia, on s’han de seleccionar deu propostes entre un total de vint possibles usos. La butlleta inclou idees com ara un espai de tir amb arc, un rocòdrom, un turó lliscant, un trenet, un laberint d’arbustos, una glorieta o una clariana polivalent, i posa com a exemple parcs de l’entorn, com ara el de Vallparadís, a Terrassa, o el de Can Mercader, a Cornellà, però també d’altres de més llunyans situats a Toronto, Buenos Aires o Baviera. Està previst organitzar també una sèrie d’activitats participatives com ara un vermut popular el 9 de juliol amb música en directe i animacions.

Les opinions es recolliran fins a l’octubre, i el novembre es publicaran els resultats. Una comissió tècnica s’encarregarà d’estudiar la viabilitat de les propostes i de quantificar-ne els costos econòmics. L’execució de la segona fase de Can Zam es començarà a materialitzar en el pròxim mandat i, segons ha reconegut l’alcaldessa, Núria Parlon, encara no s’ha definit quin pressupost tindrà ni d’on sortirà.

El que sí que es coneix són els costos del procés participatiu, que ascendeixen a 12.000 euros.

LA XIFRA

20
propostes
d’ús de l’espai apareixen a la butlleta per participar en la definició de la segona fase de Can Zam.

LA FRASE

Volem tenir activitats que situïn Santa Coloma al món però farem el que decideixi la gent
Núria Parlon
Alcaldessa de santa coloma de gramenet

Espai obert o parc frondós

La clau del debat sobre la segona fase de Can Zam se centra a definir el futur del gran espai encerclat amb tanques que ara es reserva a esdeveniments de gran format com a el Rock Fest o, aquest any per primer cop, el festival de música electrònica Tomorrowland. L’alcaldessa defensa que Can Zam ha de donar cabuda a esdeveniments de gran format que “situen Santa Coloma al mapa”, una possibilitat que xoca frontalment amb l’opinió dels integrants de la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam. Alguns eren presents ahir a la presentació a la premsa del procés participatiu. Tot i que van explicar que no hi havien estat convidats, van reiterar la seva voluntat que aquest espai sigui un parc frondós com asseguren que es va acordar quan es va definir la primera fase de Can Zam. “Santa Coloma és l’única ciutat de les de més de 100.000 habitants de l’àrea metropolitana que no té un parc frondós”, recordava ahir Pep Palacio, activista de la plataforma. Parlon va admetre que la seva opinió és que cal fer compatibles els usos del parc amb la celebració de grans concerts però va assegurar que es tracta d’una decisió que no es prendrà sense el consens ciutadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona