Medi ambient

Medi ambient

Crida a la prudència per l’alt risc d’incendi al Camp i l’Ebre fins que plogui

La campanya forestal es tanca amb un balanç de 67 incendis i 149 hectàrees cremades

El foc de Tivenys ha estat el més potent, amb 109 hectàrees

La campanya forestal d’estiu s’ha tancat amb un balanç de 67 incendis i una superfície cremada de 149 hectàrees al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Unes dades que fan que els Agents Rurals valoren la campanya com a “extraordinària” ja que, malgrat les complicades condicions climàtiques a causa de la situació de sequera, ha acabat sent un dels estius més “benignes”. Amb tot, els Agents Rurals fan una crida a mantenir la prudència, ja que el risc d’incendi continua sent molt alt fins que no arribin els primers episodis de pluja abundant.

A les Terres de l’Ebre, el nombre d’hectàrees cremades ha estat molt baix durant l’estiu i s’han concentrat sobretot a la comarca del Baix Ebre. L’actuació d’una incendiària a l’Ametlla de Mar, ja detinguda, i altres incendis petits que encara s’estan investigant, han estat la causa que el nombre de focs de l’estiu ebrenc sigui el més alt dels darrers deu anys. En canvi, en 35 incendis han cremat 121 hectàrees, 109 de les quals concentrades en l’incendi de Tivenys, que va ser el segon més important al país aquest estiu. Miquel Àngel Garcia, cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, va destacar els resultats de la campanya d’incendis d’aquest estiu com a positius, tenint en compte les condicions inicials, que eren nefastes.

Pel que fa al Camp, han tingut lloc un total de 32 incendis forestals, però la majoria no han superat l’hectàrea de superfície cremada. La comarca més afectada ha estat la Conca de Barberà, on es va registrar l’incendi més destacat a tocar de l’autopista a l’Espluga de Francolí.

Quant a les causes dels incendis forestals a tot Catalunya, tot i que encara no se n’han tancat les investigacions d’alguns, el Cos d’Agents Rurals calcula que un 16% són intencionats, un 13% són originats per llamps i un 8% han començat a partir d’una burilla. En aquest últim cas, el percentatge s’ha incrementat respecte de la mitjana dels darrers deu anys, que era d’un 5%. De cara a la pròxima campanya de prevenció d’incendis, s’intensificarà la campanya informativa de bones pràctiques per a la prevenció dels incendis ampliant les sessions informatives, es duran a terme campanyes per a la prevenció dels incendis ocasionats pel llançament de burilles, s’impulsarà la delimitació de les zones de protecció al voltant d’edificacions aïllades i urbanitzacions, i l’execució dels treballs de neteja. També s’impulsarà una campanya informativa i de sensibilització per a l’autoprotecció de les edificacions aïllades.

LA FRASE

Ha estat l’any amb el nombre d’incendis més alt de la dècada, però un èxit a causa del risc que teníem
Miquel Àngel Garcia
CAP DELS AGENTS RURALS A LES TERRES DE L’EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona