Medi ambient

Cigonyes per primer cop a l’estany de Banyoles

Dormen en edificis del centre i s’alimenten de l’abocador de Puigpalter

L’estany de Banyoles disposa des de fa unes setmanes d’un grup estable de fins a 60 cigonyes que podrien quedar-se a passar el que queda de tardor i tot l’hivern, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Aquesta és la primera vegada que s’observen al Pla de l’Estany. Fins ara només es rebien visites d’exemplars que s’aturaven un dia per descansar per després continuar la ruta cap a Europa. Es van descobrir a principis d’octubre, quan ja havia finalitzat el període de migració. A través de la lectura d’anelles s’ha constatat que algunes provenen d’Alemanya, Suïssa i França. Dormen en grues i edificis alts de la ciutat i s’alimenten sobretot de les restes que troben a l’abocador comarcal de Puigpalter. “No sabem si es quedaran fins al febrer; ha estat tota una sorpresa”, explica un dels tècnics del Consorci de l’Estany, Carles Feo.

Aquest és un grup de cigonyes que es mou entre 20 i 60 exemplars. Amb les lectures d’anelles que es fan amb telescopis des de la distància, s’ha comprovat que algunes són provinents de Suïssa, Alemanya i França, mentre que d’altres no estan identificades. Se sap que algunes també acostumen a hivernar a Catalunya, concretament als aiguamolls de l’Empordà i a Lleida. Carles Feo, tècnic del consorci, explica que si traces una línia recta entre aquests dos emplaçaments veus com Banyoles està dins de la ruta i que “això fa que un dia les puguis veure a l’Empordà i al cap d’uns dies a Lleida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona