Medi ambient

El govern de Bellcaire vol més informes per decidir sobre l’aeròdrom

El ple, per unanimitat, consuma la suspensió temporal del projecte

L’alcalde vol aprofundir en l’impacte acústic, i també examinaran els efectes ambientals i el disseny del museu

Els cinc edils del govern de Bellcaire van aprovar ahir per unanimitat i en un ple extraordinari suspendre l’aprovació prèvia de la llicència perquè un privat implanti un camp de vol, amb dues pistes, i un petit museu d’aeronaus i motors en uns terrenys rústics propietat seva. La decisió, que arriba un mes i mig després que l’executiu local donés llum verd inicialment a la proposta, estava anunciada des de la segona reunió amb veïns contraris al projecte, la setmana passada. I l’alcalde, David Font, concretava que apujaran el llistó per examinar a fons els detalls, com ara amb un informe més extens sobre l’impacte acústic dels moviments de les aeronaus.

Altres edils van prendre la paraula, com ara Flavi Saballs, de Medi Ambient, que va apostar també per analitzar els efectes en una zona de pas d’ocells migratoris i amb valors de “connector biològic” on nien, entre altres espècies, l’àliga cuabarrada. I Guillem Sobrepera, de Cultura, va avançar que demanaran detalls sobre els plans del museu, que en l’avantprojecte no s’han abordat en profunditat però és un dels aspectes que justificarien l’autorització per permetre la instal·lació en sòl no urbanitzable, i part de l’interès públic que defensa el promotor.

Entre els assistents al ple, alguns dels veïns que s’oposen al camp de vol van preguntar pels efectes i la durada de la suspensió, que paralitza el procés per presentar al·legacions que ja preparaven els contraris. El secretari va estimar que podria allargar-se, de mitjana, uns tres mesos. A banda, també hi va haver algun retret al govern per no haver-ne informat amb més antelació, un fet que Font havia argumentat per la confidencialitat d’una iniciativa privada però que ara, un cop feta pública, es va comprometre a anar compartint amb els vilatans.

Font, però, va voler diferenciar entre la posició administrativa dels edils del govern, de cursar els tràmits i donar resposta al projecte si no hi ha defectes, i la política. “Hi estem en contra per la incomoditat que genera a la gent del poble”, va sentenciar.

El promotor del projecte vol anar endavant

El promotor del camp de vol, Jordi Díaz, va assistir al ple, després d’haver donat la cara també en les assemblees veïnals. I tot i trobar a faltar “imparcialitat” en l’actitud de l’executiu i la suspensió de l’aprovació inicial del projecte, va defensar que no es faran enrere i prosseguiran els tràmits i encarregaran els informes que els demanin. Díaz lamenta no haver pogut presentar els detalls del projecte als veïns i diu que també n’hi ha de favorables i que té més ofertes per cedir peces al museu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona