Medi ambient

Investigats per una protesta a Sa Guarda

Set activistes que van aturar les obres d’una urbanització de Cadaqués, al jutjat

Quatre dels set activistes van declarar ahir en el jutjat n. 2 de Figueres per l’acte de protesta del març del 2019 per impedir les obres de la urbanització de Sa Guarda de Cadaqués. Inicialment aquest mateix jutjat ho havia fet arxivar, però posteriorment la junta de compensació hi va recórrer, l’Audiència de Girona va revocar la decisió inicial i va transformar les diligències prèvies per delicte lleu en diligències per delicte menys greu.

Els fets investigats són del març del 2019 i es van judicialitzar després d’una denúncia davant els Mossos. Aquell dia un grup d’activistes de l’Associació Amics de la Natura de Cadaqués va aturar les obres que els promotors de la urbanització havien començat, amb l’objectiu d’impedir el moviment de màquines en un moment en què ja hi havia una moratòria de la Generalitat.

Els quatre activistes investigats, que van declarar ahir, només van respondre a les preguntes que els va fer la seva advocada, Montse Vinyets, que a la sortida dels jutjats va actuar com a portaveu dels investigats. En declaracions recollides per l’agència ACN, Vinyets va explicar que ni les actes dels Mossos ni la denúncia inicial recullen cap tipus d’actitud violenta en l’actuació i creu que el canvi de delicte lleu de coaccions a un delicte menys greu es deu al recurs, en què els demandants asseguren que els denunciats van llençar sorra al dipòsit de gasolina d’una de les màquines, entre altres fets.

La defensora va anunciar que un cop fetes totes les declaracions demanarà l’arxivament del cas perquè considera que cap de les conductes descrites son constitutives ni de delicte de coaccions . “El que sí que cal denunciar és la realització de moviments de terra i aplanaments per part d’una empresa el març del 2019 quan des del gener hi havia una moratòria que preveia expressament que no es podia fer cap actuació en aquest sector”, va manifestar Vinyets, que hi va afegir que “si algú estava contravenint la llei era qui va entrar amb maquinària pesant en aquesta zona d’especial protecció i va destruir barraques, murs i més de 200 oliveres”. La responsable d’això, al seu parer, és “la part denunciant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona