L'alcalde d'Ullastrell diu que la planta de valorització de terres serà segura i titlla els opositors d'electoralistes

L'alcalde d'Ullastrell, Jaume Rodó (CiU), va assegurar ahir que la planta de valorització de terres contaminades no perilloses que es planteja instal·lar al municipi serà segura. Rodó, que va voler rebatre els arguments de Prou i de la Plataforma Ullastrell Paisatge, va recordar que en el ple només es va aprovar posar a exposició pública la proposta de l'empresa que pretén dur a terme el projecte al costat de la Polichemi. A partir d'ara, les persones que ho vulguin hi poden presentar les al·legacions. Un cop s'hagin resolt, l'empresa ha d'enviar aquest projecte al Departament de Medi Ambient, Agricultura, i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que han de donar el seus informes favorables. Després s'han de presentar a la comissió d'Urbanisme, que dictaminarà si la planta pot tirar endavant en aquests terrenys, que són sòl rústic en què l'Ajuntament no té competència. Si és així, l'alcalde no veu cap motiu per oposar-se a la planta. «Tenim tota la seguretat», va insistir l'alcalde.

Rodó va recordar que amb el context econòmic de crisi, si hi ha una empresa que es vol instal·lar, creant uns llocs de treball i dona uns beneficis per l'Ajuntament, «no es pot dir d'entrada que no». L'alcalde va negar que en aquesta planta s'hi aboquin 200.000 tones de terres a l'any. En aquest sentit, va precisar que l'empresa portarà les terres, les descontaminaran a la instal·lació i se les tornaran a emportar. Sobre les pudors, el soroll i la pols en l'ambient que pot provocar la planta, l'alcalde va assenyalar que «si fa pudor nosaltres ho sentirem, perquè vivim al poble, però no tenim ganes de matar ningú». Segons les entitats, passarien 167 camions al dia per Ullastrell.

A 50 metres dels terrenys on es vol instal·lar la planta, hi ha un abocador de terres que pertany a Castellbisbal, que fa el mateix traçat que faran els camions. «Mai hem tingut cap pregunta al ple d'aquestes entitats», va recordar Rodó, que va afegir que ha estat l'Ajuntament qui ho ha consultat amb la Diputació perquè els vehicles entren per un lloc perillós. Per aquest motiu, l'alcalde assegura que els opositors es mouen per una estratègia «purament electoralista i local».

LA FRASE

JAUME RODÓ
ALCALDE D'ULLASTRELL
«Si fa pudor nosaltres també la sentirem, perquè vivim al poble, però no tenim ganes de matar ningú»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.