Medi ambient

La coordinadora informa del final del Pla Eòlic en la zona 14

Ha remés una carta a la trentena de primers regidors en cap de les poblacions afectades

La Coordinadora d'estudis eòlics del Comtat ha remés a una trentena d'alcaldes i alcaldesses de la zona una carta en la que els informa dels plans de la Generalitat per finalitzar amb el Pla eòlic en la zona 14 degut a les negatives conseqüències mediambientals que causaria.

La Coordinadora qualifica com «exitosa» la reunió amb Júlia Company, directora general d'Indústria, mantinguda aquest estiu i que ha afavorit les intencions del Consell.

En la reunió es va aplegar a la conclusió que «tot el Pla Eòlic hauria de ser declarat caduc en finalitzar tècnicament el 31 de desembre de 2007, junt a les nombroses recomanacions del síndic de Greuges i les més de les 40.000 al·legacions presentades en contra de la seua aplicació».

El Pla Eòlic Valencià preveía a la zona 14 la instal·lació de 50 aerogeneradors de 100 metres d'altura a les serres d'Almudaina i Alfaro, un projecte que ha comptat amb una forta oposició des del seu inici.

Ara, en la carta enviada, es convida a tots els alcaldes i alcaldesses a una futura reunió amb el conseller Rafael Climent perquè els explique els plans definitius del Consell amb el Pla Eòlic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.