Medi ambient

Segon intent municipal de reobrir Can Juncadella

L'Ajuntament de Lloret espera que el jutge l'avali per permetre-hi el pas

Aixeca acta del bloqueig dels amos

L'Ajuntament de Lloret de Mar intenta per segona vegada obrir pel seu compte el camí de Can Juncadella. L'equip de govern (CDC, ERC-Avancem i el PSC) considera que l'incompliment del conveni del 2009 per part del propietari, l'empresa Flinder Data SL, ha de tenir un punt final i d'aquesta manera permetre l'accés al camí públic que passa per la finca. Ahir personal de l'Ajuntament i de la policia van aixecar acta del bloqueig del camí, barrat pels amos des de fa anys.

La decisió de l'Ajuntament arriba després que el jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona hagués aixecat la “mesura cautelaríssima” que havia dictat fa tres setmanes. En el ple del 30 de maig la majoria dels grups van donar deu dies a Flinder Data perquè reobrís el camí públic, cosa que el jutge va paralitzar. Ara el consistori es considera facultat per demanar l'execució forçosa del conveni.

De tota manera, l'equip de govern de Lloret espera rebre l'autorització judicial per “obrir el camí i tornar a la situació anterior al conveni, és a dir, que es pugui anar de cala Canyelles a cala Morisca. Aquesta és la nostra obligació”, diu Orobitg.

El conveni permetia que l'amo tanqués el pas públic per dins de la seva propietat “per qüestions de privacitat i seguretat ja que passava molt a prop del seu habitatge. D'alguna manera, es podia entendre, però en canvi hi havia d'haver un benefici públic per als veïns: el condicionament del camí de ronda, cosa que no ha fet”.

Conveni “que no ajuda”

El conveni entre l'Ajuntament, llavors encapçalat per Xavier Crespo (CDC), i Flinder Data, del Kazakhstan, és un conveni “que no ajuda”, diu el regidor. El 30 de maig l'alcalde, Jaume Dulsat (CDC), el va qualificar de feble i desafortunat. Ahir Orobitg va exposar que el text no apressa l'amo a fer el camí de ronda [el GR-92] tal com estava estipulat.

LA FRASE

Quan el jutge ens autoritzi, intentarem que es torni a passar de cala Canyelles a cala Morisca
Jordi Orobitg
REGIDOR DE MEDI AMBIENT DE LLORET DE MAR (erc-AVANCEM)

LA XIFRA

7
anys
fa que l'Ajuntament i Flinder Data SL van signar el conveni de Can Juncadella, pendent de complir-se.

LA DATA

30.05.16
Va ser
la data en què el ple, amb l'abstenció del Millor, va renegar del conveni firmat per l'Ajuntament el 2009.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia