Medi ambient

Medi ambient

civisme

Reparteixen 2.650 cendrers als usuaris de les platges de Tarragona

L'actuació de Creu Roja i l'Ajuntament de Tarragona pretén evitar que les burilles contaminin tant la sorra com l'aigua

L'Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició dels usuaris de les platges 2.650 cendrers per dipositar-hi les burilles. Creu Roja col·laborarà en la distribució i els mateixos usuaris podran recollir-los als llocs de socors de totes les platges. Es tracta d'un petit recipient amb tapa que permet guardar les burilles per llençar-les a les escombraries després de la jornada de platja.

Les burilles a la sorra són un dels principals residus que es generen cada dia a les platges. De fet, en el garbellament diari de la sorra que es fa a primera hora del matí se'n detecta un gran volum, però també una bona part acaben al fons marí. Aquestes restes del cigarret estan formades per acetat de cel·lulosa, que és un derivat del petroli, i triguen entre dotze i quinze anys a descompondre's. El filtre de la cigarreta, que absorbeix els productes químics i nocius del tabac, quan entra en contacte amb l'aigua els desprèn. Això comporta que cada cigarreta pot arribar a contaminar fins a 8 litres d'aigua, la qual cosa fa que afecti la seva biodiversitat. Amb aquesta iniciativa, el consistori espera reduir considerablement la quantitat de burilles llençades a la sorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia