Infraestructures i serveis

Aigua de qualitat per a l'Oller i la Colònia Jorba

Una obra del Consell Comarcal de 110.000 euros posa fi als problemes

Els pròxims dies es posarà en funcionament l'obra que dóna solució als problemes de qualitat i quantitat d'aigua al sector de l'Oller de Calders i de la Colònia Jorba. L'obra, construïda pel Consell Comarcal, garantirà l'abastament a aquest nucli amb aigua provinent del sistema Bages Llobregat, que funciona des de l'estiu del 2015 i que ja abasteix Sallent, Avinyó, Artés i el poble de Calders.

L'obra ha tingut un cost de 110.000 euros i l'execució “ha estat possible gràcies als recursos obtinguts pel Consell Comarcal del Bages, que minimitzen l'aportació municipal a l'obra i, per tant, la repercussió sobre la tarifa municipal del servei”, han explicat fonts de l'organisme.

Les obres han consistit en la instal·lació d'una nova conducció cap al dipòsit del Manganell des de la xarxa de distribució de la Guàrdia de Calders. També s'han instal·lat quatre boques de reg que faran la funció d'hidrant d'incendi.

Obra esperada

L'Oller de Calders rebia des del 2011 aigua potable d'uns pous de captació que presentaven problemes de qualitat i quantitat, per la qual cosa el servei s'havia de complementar amb cisternes. A finals del 2011 es van executar les obres d'abastament d'urgència, que van consistir en una portada d'aigua de Navarcles amb una conducció provisional. Amb aquestes actuacions es va poder garantir l'aigua i la seva potabilitat, però en una situació precària en espera de l'obra definitiva, que ara s'ha fet realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona