Infraestructures i serveis

Bàscara vol reduir la velocitat dels cotxes al municipi

Molts cotxes no respecten les limitacions

Els veïns van celebrar ahir quatre anys sense el pas dels camions a l'N-II

Quatre anys després d'entrar en vigor la prohibició als camions de circular per l'N-II al pas de Bàscara, ningú nega els beneficis que aquesta mesura ha suposat per a la seguretat i la tranquil·litat del poble. Amb tot, l'alcalde, Narcís Saurina, explica que amb l'absència dels vehicles pesants també s'ha constatat que passen més cotxes i en velocitats sovint excessives pel mig del poble. “Conjuntament amb els serveis de Trànsit estem valorant com es podria millorar la seguretat viària en la travessa viària i actualment s'està realitzant un estudi que confiem tenir acabat d'aquí a final d'any i a partir del qual s'hauran d'aplicar mesures concretes”, diu l'alcalde.

Segons Saurina un preestudi ja ha posat en evidència que la meitat dels cotxes que travessen el poble no respecten la limitació dels 40 km/h que hi ha en aquest tram de carretera, molts passen a més de 70 km/h i fins i tot alguns ho fan a velocitats de 100 km/h. L'N-II travessa Bàscara i els veïns han d'utilitzar diàriament els pocs passos per a vianants que tenen a disposició per anar i venir d'una banda a l'altra del poble, un dels quals amb un semàfor que cal activar manualment. “Fins i tot activant el semàfor no tots els cotxes es paren”, hi afegeix l'alcalde. La primera conseqüència de l'excés de velocitat dels cotxes és que es produeixen reiteradament topades de vehicles, que si bé no es consideren greus generen una situació constant d'inseguretat que l'Ajuntament vol resoldre.

Sense avançar-se a les solucions que puguin sortir de l'estudi en curs dels serveis de Trànsit, Saurina creu que les intervencions que hi ha sobre la taula, i entre les quals caldrà decidir, són la instal·lació de més semàfors, radars dissuasius (que activen un semàfor si els cotxes superen la velocitat permesa) i radars més tradicionals que enxampen i multen els cotxes infractors.

LA DATA

19/04/13
Es prohibeix el trànsit de vehicles pesants a l'N-II després de 79 dies de mobilització veïnal a Bàscara

Sopar popular dels veïns

Prop de cent cinquanta veïns van participar ahir en el sopar popular organitzat a Bàscara per commemorar el quart aniversari de la prohibició als vehicles pesants de circular per l'N-II. Durant el sopar es van projectar imatges dels 79 dies de mobilització que el 2013 van fer possible que s'aconseguís aquella fita. Després del sopar també es va procedir a una encesa d'espelmes en memòria de les víctimes d'accidents a l'N-II. L'acte d'ahir s'emmarcava en el dia de festa local decretat per l'Ajuntament precisament per recordar cada any la data del 19 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona