Infraestructures i serveis

subministrament d'electricitat

línies d'alta tensió

La proximitat a les cases de la línia Foradada-la Pobla causa un fort refús

La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica avança accions de protesta contra un projecte que qualifica d'“inacceptable'' i d'“atemptat contra la salut”

La declaració d'impacte ambiental favorable al projecte de la línia d'alta tensió entre Foradada del Toscar (Osca) i la Pobla de Segur (Pallars Jussà), que la Generalitat va publicar el 7 d'abril, portarà la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica a fer accions informatives i de protesta contra un projecte que qualifica d'“inacceptable'' i d'“autèntic atemptat contra la salut pública''. Els crítics lamenten “l'obstinació'' de Red Eléctrica de España de no modificar ni un mil·límetre el traçat d'aquesta línia, construïda a prop de les poblacions afectades, fins al punt que, en alguns casos, els cables arribin a sobrevolar cases habitades. La plataforma vol demanar a la Generalitat que exigeixi a REE redefinir el projecte.

La plataforma diu que les afeccions a la salut que causarà als veïns són una font d'indignació i denuncia que Red Eléctrica de España “s'entesta a no modificar el traçat'' per evitar haver d'acollir-se a la legislació vigent, que podria obligar-la fins i tot al desmantellament de la línia.

Aquest corredor de 220 Kv creua el Pallars Jussà i passa a 350 metres de la Torre de Tamúrcia, a 3,6 metres de Torogó, a 160 metres d'Espluga Serra, a 230 metres de Serradell, a 8 metres de la Borda del Seix-Serradell, a 680 metres de Toralla i a 570 d'Erinyà. A la Pobla de Segur passa a 12 metres d'algunes cases d'una urbanització.

La declaració d'impacte ambiental favorable diu en el punt 6.1, “Condicions sobre l'alternativa escollida”, que “prèviament a l'inici de les obres, el promotor ha de clarificar les discrepàncies en-vers l'afectació a nuclis o edificacions per suposat incompliment de les distàncies mínimes de línies elèctriques d'alta tensió a nuclis habitats''.

La plataforma indica que en aquest cas, a l'expedient d'informació pública, es posa de manifest “una suposada omissió de nuclis habitats en la informació ambiental proporcionada pel promotor'' i creu que cal aportar informació de detall de tots els nuclis existents en un radi de 100 metres de l'eix longitudinal de la línia. De la mateixa manera, caldria justificar el compliment de les prescripcions tècniques envers les distàncies mínimes de seguretat.

La reunió per informar de l'estat del projecte es va celebrar el dia 5 de maig a Pont de Montanyana i les accions a realitzar s'aniran concretant en pròximes reunions de la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica. Una de les accions ja aprovades és la redacció d'un manifest per demanar a la Generalitat que obligui REE a redefinir el projecte en zones habitades. Aquest manifest el portaran en els pròxims dies als consells comarcals i als ajuntaments del Pallars Jussà i de l'Alta Ribagorça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona