Infraestructures i serveis

Infraestructures

Cent anys d’alta tensió

Abans de final d’any eliminaran la línia d’alta tensió que travessa Calafell des de fa cent anys

L’Ajuntament recuperarà dos quilòmetres de zona verda

Després de cent anys, Calafell aconseguirà a final d’any traslladar als afores la línia d’alta tensió que travessa el poble. Ho farà un cop entri en servei una nova línia d’alta tensió que anirà paral·lela a l’autopista. Així ho han pactat l’Ajuntament de Calafell i l’empresa elèctrica Endesa, que ja ha començat els treballs d’instal·lació de la nova xarxa que alimentarà de corrent aquesta zona del Baix Penedès. Els treballs de construcció de la nova línia acabaran a l’estiu. En aquest moment, es traslladarà el servei a les noves instal·lacions i es podrà començar a desmantellar l’antiga línia. El projecte, a més de tenir un efecte visual important dins del nucli urbà, també permetrà al poble disposar d’un tram de quatre quilòmetres de terreny que actualment no es pot utilitzar perquè està afectat per les servituds de la línia elèctrica.

D’aquest espai, aproximadament dos quilòmetres seran d’ús municipal: una part es mantindrà com a zona verda, i al costat del pavelló Joan Ortoll s’hi instal·laran unes pistes de petanca.

El desmantellament de la línia elèctrica es farà en tres fases a partir de l’estiu: primer es retiraran els cables, en la segona fase es retiraran les torres, i finalment es demoliran els fonaments de les torres, i desapareixeran els signes de la línia elèctrica que generacions de calafellencs han tingut interioritzada com a part del paisatge urbà.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferrer, recorda que el fet que en molts trams els terrenys afectats siguin de propietat municipal, “això permetrà deixar-los a disposició del municipi”. Precisament, el govern local, en l’aprovació del pla d’ordenació urbanística, ja va preveure recuperar una part dels terrenys afectats per la línia d’alta tensió i que en el seu moment eren de propietat privada.

El regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín, ha destacat “la satisfacció perquè en aquest mandat els ciutadans de Calafell podran gaudir del seu territori, lliure de torres d’alta tensió”.

La línia d’alta tensió es va construir fa prop de cent anys als afores del poble, però el desenvolupament urbanístic de la zona urbana i de la zona litoral van acabar encerclant aquest espai, i la línia d’alta tensió va quedar integrada dins la trama urbana del municipi.

El projecte es completarà en dues fases. En primer lloc, s’ha d’acabar la construcció de la nova línia elèctrica que passa pel costat de l’autopista. Un cop fet això, Endesa haurà de garantir el servei i el bon funcionament d’aquesta línia. Després, es desconnectarà la línia antiga i es començarà el desmantellament dels elements d’aquesta vella infraestructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona