Infraestructures i serveis

La futura variant d’Anglès impedeix que es faci un pou

L’Ajuntament ha de descartar el projecte per dur aigua al cementiri

La instal·lació prevista a tocar de la C-63 és inviable per la infraestructura que farà el govern el 2019

El traçat de la futura variant d’Anglès impedeix la construcció d’un pou per dur aigua al cementiri municipal. L’equip de govern, de CiU i Anglès 2015, ha hagut de descartar el projecte d’obra nova perquè la carretera que farà l’any que ve la Generalitat discorre a prop d’on el consistori volia fer la instal·lació.

La infraestructura que executarà la Generalitat fa inviables les instal·lacions previstes a tocar de la C-63, admet el regidor d’Obres i Serveis, Toni Franco (CiU). La variant d’Anglès enllaçarà la C-63 –a l’altura del cementiri– amb l’N-141e (a la zona de la Farga i la riera Seca), cosa que impedeix que s’hi faci el pou. “No té sentit fer instal·lacions noves si ja sabem que aquí hi passarà la variant.”

Millores fetes

Franco va recordar que el consistori ha treballat en aquest mandat per millorar l’equipament i n’ha prioritzat “la seguretat”. L’any passat, l’Ajuntament va invertir uns 100.000 euros en les cobertes i les columnes esquerdades de l’equipament, construït fa gairebé trenta anys a la falda d’una muntanya.

El contratemps causat pel traçat de la variant fa reprendre el plantejament inicial de recuperar un antic pou. Aquest pou, més allunyat del cementiri, a l’altre costat de la C-63, està en mal estat i s’hauria de legalitzar. Els tràmits per recuperar aquell pou no tenen data d’inici.

Cal recordar que en el pressupost del 2018, l’Ajuntament d’Anglès havia previst una partida de 26.620 euros per construir el pou que ara ha descartat, junt amb el dipòsit i les connexions perquè l’equipament tingui aigua. La construcció s’havia de fer a prop del recinte municipal aprofitant que hi ha l’estació de bombament, i segons el projecte de l’enginyer municipal. La voluntat era que hi hagués aigua als lavabos públics, a les fonts i en dues sales. L’equipament no té aigua des de fa més de sis anys, havia dit Franco.

LA XIFRA

26.620
euros
és la partida inclosa en els comptes municipals del 2018 per fer el nou pou. La variant ha frustrat que es faci.

La variant, a licitació al setembre

La Generalitat posarà a licitació les obres de la variant d’Anglès per un cost de 21,5 milions d’euros el mes de setembre, segons va anunciar al maig. L’obra, d’1,7 quilòmetres de longitud, evitarà el pas de vehicles de gran tonatge pel centre del poble (incloent-hi el carrer Indústria).

La futura variant d’Anglès inclou un túnel de mig quilòmetre i dues rotondes a banda i banda. Una d’aquestes rotondes serà a prop del cementiri i l’empresa Carreras Pont. Al maig el projecte incloïa un traçat de dos carrils de circulació (un per sentit) de 3,5 metres d’amplada i vorals d’1,5 metres.

Les obres de la variant d’Anglès, però, no començaran fins que acabi la variant de Bescanó. La Generalitat executa ara la millora a la carretera N-141 a Bescanó amb un túnel de 9 metres d’amplada. Les obres haurien d’acabar abans de final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia