La C-31 entre la Tallada i Torroella de Fluvià, a punt per Setmana Santa

Els operaris treballen en l'acabament dels últims detalls per tenir enllestida la nova carretera

La polèmica carretera C-31, en el seu tram entre la Tallada d'Empordà i Torroella de Fluvià, està a punt d'entrar en servei, tot i que en les previsions inicials s'havia calculat que no estaria en funcionament fins a la tardor d'aquest any. De fet, el mes d'octubre passat, el conseller de política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ja va avançar que les obres avançaven a molt bon ritme i que podrien estar a punt entre les festes de Setmana Santa i la temporada d'estiu.

El cert és que les obres estan gairebé acabades i ahir els operaris treballaven en la senyalització horitzontal, el segon asfaltatge i en la jardineria dels giratoris. Segons van confirmar ahir diversos alcaldes de la zona afectada pel traçat de la via, la conselleria els ha avisat que en els pròxims dies es podria obrir al trànsit el tram que falta. I és que a principis d'aquest mes es va obrir el primer tram al trànsit de vehicles. En concret, es va poder començar a circular el 5 de març per la nova carretera en el tram entre la Tallada d'Empordà i l'enllaç d'Albons, que fa 5,2 quilòmetres.

Una via polèmica

La construcció d'aquest tram de la C-31 ha portat molta polèmica a l'Empordà, on entitats ecologistes i grups d'artistes es van mostrar clarament en contra de la infraestructura en considerar que era «desproporcionada i exagerada». En concret, es van criticar els ponts i la construcció en alguns trams en talús. En vista d'això, els alcaldes de l'entorn de la carretera es van unir i van fer un manifest conjunt defensant la necessitat de la carretera per la perillositat que suposava l'antiga C-31.

El projecte de millora que s'ha fet en aquest tram de disset quilòmetres ha costat 63,2 milions d'euros i és un dels últims trams que falten per arreglar de la C-31, que va de Santa Cristina d'Aro a Figueres. El nou traçat evita que els vehicles hagin de circular pel mig dels pobles per on passa la carretera i ha millorat l'encreuament a Viladamat, on s'ha fet un nou giratori.

Jaciment a Viladamat

L'alcalde de Viladamat, Joan Bardera, va explicar ahir que al seu municipi es van trobar restes arqueològiques de l'època romana i que fa mesos que els arqueòlegs hi treballen. Segons va assegurar, això no afecta l'obertura de la carretera però sí ha afectat uns passos subterranis, on s'ha de construir un camí. De moment, s'ha obert provisionalment. A més, hi ha algun punt d'on es va extreure terra que no s'hi pot tornar a posar pel mateix motiu. Segons ha explicat Bardera, la conselleria li ha assegurat que les feines continuaran un cop obri la carretera i s'acabaran de polir els detalls que faltin. La inauguració es farà més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona